DGS başvurusu nasıl yapılır 2021?

İçindekiler:

  1. DGS başvurusu nasıl yapılır 2021?
  2. DGS başvurusu internetten nasıl yapılır?
  3. Dikey geçişe nasıl başvurulur?
  4. DGS sınavı kayıtları ne zaman 2021?
  5. DGS geç başvurusu nasıl yapılır?
  6. 2021 DGS ödeme hangi banka?
  7. DGS tercih başvuru ne zaman?
  8. DGS gec başvuru ücreti ne kadar?
  9. ÖSYM ucreti Hangi banka 2021?
  10. DGS tercih süresi kaç gün?

DGS başvurusu nasıl yapılır 2021?

2021 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN? Açıklanan takvime göre 2021 DGS başvuruları bu yıl 21-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 8 Haziran ise geç başvuru tarihi olarak belirlendi. ÖSYM sınav başvurularını https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden alacak.

DGS başvurusu internetten nasıl yapılır?

DGS başvurusu online olarak Aday İşlemleri Sitemi (AİS) ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

Dikey geçişe nasıl başvurulur?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

DGS sınavı kayıtları ne zaman 2021?

DGS kayıtları üniversitelerde 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. DGS e kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, 17-22 Eylül 2021 tarihine kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

DGS geç başvurusu nasıl yapılır?

31 Mayıs'ta sona eren başvurularda işlemlerini gerçekleştiremeyen adaylar için ÖSYM tarafından geç başvuruları alınacak. Adaylar 225 liralık DGS geç başvuru ücretini yatırılmasının ardından başvurularını ÖSYM'nin internet sitesinden yapabilecek.

2021 DGS ödeme hangi banka?

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.) Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

DGS tercih başvuru ne zaman?

Değerli DGS adaylarımız, 2021-DGS tercih işlemleri başlamıştır. Tercihlerinizi 27 Ağustos- tarihleri arasında https://t.co/xBG74LRTnU sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

DGS gec başvuru ücreti ne kadar?

DGS geç başvuru ücreti 2021 yılı için 225 lira olarak belirlendi.

ÖSYM ucreti Hangi banka 2021?

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.) Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan 'ÖDEMELER' alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilir.

DGS tercih süresi kaç gün?

2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) tercih işlemleri, 27 Ağustos - tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemleri, tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.