Sigorta geçmişine nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Sigorta geçmişine nasıl bakılır?
  2. Sigorta ne zaman pasif olur?
  3. Ilk sigorta numaramı nasıl bulabilirim?
  4. Daha once sigortali calistigim firmanin ismini nasil ogrenebilirim?

Sigorta geçmişine nasıl bakılır?

İşe giriş tarihinizi E-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü alma bölümünden öğrenebilirsiniz. SGK İŞE GİRİŞ TARİHİ SORGULAMA NASIL YAPILIR? İşe başlama tarihinizi SGK hizmet dökümünüze ulaşarak öğrenebilirsiniz. Hizmet dökümünüzün üzerinde yer alan "Dönem / Ay" bölümünün altında yazan tarih işe başladığınız tarihtir.

Sigorta ne zaman pasif olur?

Prim ödemesi 90 günün altında ise bu süre 10 gün kadar kısaltılır. Sigorta Durumu Pasif Ne Demek? Kişinin her hangi bir özel veya devlet hastanesinde muayene olma aşamasında ''sigorta durumu pasif'' uyarısı ile karşılaşması, SGK'dan yararlanma sürecinin sona erdiğini belirtir.

Ilk sigorta numaramı nasıl bulabilirim?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

Daha once sigortali calistigim firmanin ismini nasil ogrenebilirim?

kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan “E-Hizmetler” seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.