Itri hangi tarihler arasında yaşamıştır?

İçindekiler:

  1. Itri hangi tarihler arasında yaşamıştır?
  2. Itri ve Dede hangi alanda başarılı olmuştur?
  3. Mustafa Efendinin mesleği nedir?
  4. Itri ne demek TDK?
  5. Dede Efendi ve Itri hangi döneme aittir?
  6. Itri hangi alanda ün yapmıştır?

Itri hangi tarihler arasında yaşamıştır?

Itri, İstanbul'da doğdu, aynı kentte öldü. Çağdaşlarının, ölümüne tarih düşürmek amacıyla kaleme aldığı mısralar ile, bestelediği yapıtlarda güfte olarak kullandığı şiirlerin yazılış tarihlerine göre, yaklaşık 1630 ile 1640 yılları arasında doğduğu sanılmaktadır.

Itri ve Dede hangi alanda başarılı olmuştur?

Türk mûsiki tarihinin en önde gelen birkaç simasından biri olan Itrî Efendi hânendeliği, şairliği ve hattatlığının yanı sıra özellikle bestekârlığı ile tanınmıştır.

Mustafa Efendinin mesleği nedir?

Kadı

Itri ne demek TDK?

Itri İsminin Anlamı: Kokulu; güzel koku ile ilgili.

Dede Efendi ve Itri hangi döneme aittir?

Itrî, Abdülkadir Merâgi (1353?-1435) ve Hammâmîzade İsmail Dede Efendi (1778-1846) ile birlikte, Türk müziğinin gelişimini yönlendiren üç önemli besteciden biri olarak kabul edilmektedir. Bugüne notalarıyla gelebilen parça sayısı 42 ise de 1000'e yakın bestesi olduğu bilinmektedir.

Itri hangi alanda ün yapmıştır?

Doğum tarihi kesin olmasa da tahmini olarak 1640 yılında İstanbul Mevlanakapı civarındaki Yaylak semtinde doğdu. Asıl adı Mustafa olup lakabı olan Buhûrîzâde'yi babasının “koku ticareti” mesleğinden dolayı; mahlası olan Itrî'yi ise çiçekçilik ve meyvecilikle uğraştığı için almış olduğu söylenir.