Muhendisler gunu ne zaman Turkiye?

İçindekiler:

  1. Muhendisler gunu ne zaman Turkiye?
  2. 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü müdür?
  3. Insaat muhendisler gunu ne zaman?
  4. 5 Aralık günü nedir?
  5. Kadın Mühendisler günü ne zaman?
  6. 5 Aralığın önemi nedir?
  7. Neden 5 Aralık?

Muhendisler gunu ne zaman Turkiye?

Mühendisler Günü
ÜlkeTarih
Türkiye5 Aralık
Uruguay12 Ekim
Venezuela28 Ekim
Yunanistan10 Mart
51 satır daha

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü müdür?

Dünyanın pek çok noktasında farklı tarihlerde kutlanan 5 Aralık 2020 Dünya Mühendisler Günü, Türkiye'de bugün kutlanıyor. Mühendislik Günü'nün bazı ülkelerde kutlanma tarihleri şöyle; Arjantin 16 Haziran, Belçika 20 Mart, İtalya 15 Haziran, Rusya 22 Aralık.

Insaat muhendisler gunu ne zaman?

TMMOB ve Odamız 1954 yılında kuruldu. 1959 yılında Oda Genel Kurulumuzun aldığı kararla Odamızın kuruluş günü olan 19 Aralık "İnşaat Mühendisleri Günü" olarak kabul edildi.

5 Aralık günü nedir?

Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, Türk kahvesinin bilinirliğini artırmak ve kahve seven toplumları birbirine yakınlaştırmak amacıyla kurulan Turkish Coffee Lady Vakfının girişimiyle 5 Aralık'ı 'Dünya Türk Kahvesi Günü' ilan etti.

Kadın Mühendisler günü ne zaman?

23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü: Türkiye'nin ilk kadın mühendisi Sabiha Rıfat Gürayman ve Anıtkabir'le bütünleşen hikayesi.

5 Aralığın önemi nedir?

5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verildi. 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Neden 5 Aralık?

Yaşamı kolaylaştıran, hayata verimlilik katan ve fikirleri ile her daim üretkenlik gösteren tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun. Mühendislik, bilgi ve becerinin uzun soluklu elde edildiği ve üst düzey tecrübe gerektiren bir meslektir.