Varant riskli mi?

İçindekiler:

  1. Varant riskli mi?
  2. Varant seçerken nelere dikkat edilmeli?
  3. Vadesi biten varant ne olur?
  4. Varant ne alınır?
  5. Varant neye göre seçilir?
  6. Varant süresi dolunca ne olur?

Varant riskli mi?

Piyasada oluşacak fiyat hareketleri sonucunda varanta yatırılan paranın tümünün kaybedilme riski vardır. Fakat risk varanta ödenen bedel ve buna ödenen komisyon ile sınırlıdır. Varantlarda vade boyunca zaman değeri kaybı yaşanır. Varantların zaman değeri itfa tarihinde sıfır olacaktır.

Varant seçerken nelere dikkat edilmeli?

Nelere Dikkat Edilmeli
  • Varantları kullanarak getiri elde edebilmek için öncelikle doğru varantı seçmeniz gerekir. ...
  • Varant davranışlarını (fiyat hareketlerini) anlamlı bir şekilde takip edebilmek için risk grubu, duyarlılık, etkin kaldıraç, teta gibi parametreler hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
Daha fazla öğe...

Vadesi biten varant ne olur?

Vade sonunda değerde biten varant karşılığı nakit tutar V+3 günü yatırımcıların bir aksiyon almasına gerek kalmadan hesaplarına yatırılır. Varantın vade sonu değerinin olmaması durumunda yapılan tüm yatırım kaybedilmiş olur.

Varant ne alınır?

Varant, hisse senedi, endeks, emtia gibi bir dayanak varlığı, belirli bir vade sonunda belli bir fiyattan alma veya satma hakkı veren ve yatırımcısına kaldıraç sağlayan finansal yatırım aracıdır. Menkul kıymetleştirilmiş opsiyonlar olarak da tanımlanabilir.

Varant neye göre seçilir?

Varant Seçer aracımız sizin isteklerinize en uygun varantları otomatik olarak belirler. Aracın size önerdiği varantlar arasından kaldıraç, duyarlılık ve teta değerlerini (risk gruplarına göre) karşılaştırarak işlem yapacağınız varantları seçebilirsiniz.

Varant süresi dolunca ne olur?

Vadeye kalan gün sayısı azaldıkça varantın zaman değeri de düşer. Vade günü zaman değeri sıfırdır. Zararda olan varantların içsel değeri sıfır olup, vade günü zaman değeri de sıfırlanacağı için varant "değersiz" olacaktır.