Münferiden yetkili olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Münferiden yetkili olmak ne demek?
  2. Münferit olarak ne demek?
  3. Imza Sirküsünde münferiden ne demek?
  4. Münferit yapı ne demek?
  5. Münferit örnek ne demek?
  6. Ilzam etmek ne demek kısaca?
  7. Münferit bina ne demek?
  8. Münferit proje ne demek?
  9. Münferit hangi dilde?
  10. Münferit olay ne demek?
  11. Ilzam yetkisi ne demektir?
  12. Ilzam yetkisi kalktı mı?

Münferiden yetkili olmak ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir.

Münferit olarak ne demek?

Münferit kelimesinin TDK sözlüğünde bulunan anlamı; kendi başına olan, tek ve ayrıdır. Bireysel, tek olarak ayrışma anlamına gelen bir kelimedir. Münferitlik kelimesinin anlamı ise münferit olma halidir. Münferitlik, tek başına olma, bireysel olma, ayrı olma anlamındadır.

Imza Sirküsünde münferiden ne demek?

İmza sirkülerinde yetkili/temsilci birden fazla ise, yetkinin kullanım şekli - münferiden (tek başına) - müştereken (diğer temsilcilerle birlikte) mutlaka yazılmış olmalıdır. ...

Münferit yapı ne demek?

yapi-insaat.com - Tekil (Münferit veya ayak) Temel. Münferit veya ayak temel de denilen bu temeller, temel zemininin orta sertlikte ve bina ağırlığının daha az olması durumlarında uygulanır. Tekil temeller zemine, genellikle kare veya dikdörtgen, nadiren de daire ya da çokgen tabanlı sömellerle oturtulur.

Münferit örnek ne demek?

TDK Sözlüğünde münferidin anlamı; 'Tek, ayrı, kendi başına olan' olarak yer almaktadır. İfade edilen örnek cümlesi ise; ''Ama bu münferit hayranlıklar aldatmamalı bizi.'' Cemil Meriç'in cümlesinin alıntısı ile TDK'da yer almaktadır.

Ilzam etmek ne demek kısaca?

ilzam / ilzâm / الزام / اِلْزَامْ Muaraza veya muhakemede delil göstererek muhalifini susturmak, iskât etmek. Söz ve fikirde galibiyet. İltizam ettirmek. İsnad ve isbat etmek.

Münferit bina ne demek?

Tekil Temel (Münferit): Münferit veya ayak temel de denilen bu temeller, temel zemininin orta sertlikte ve bina ağırlığının daha az olması durumlarında uygulanır. ... Burada bina, zemini tamamen örten ve tersine çalışan bir döşeme üzerine oturtulur.

Münferit proje ne demek?

MADDE 12- (1) Münferit (Araştırma) Proje: Konusu proje yürütücüsü tarafından belirlenen, araştırma ve geliştirme projesidir.

Münferit hangi dilde?

Arapça frd kökünden gelen munfarid منفرد "tekil, bireysel" sözcüğünden alıntıdır.

Münferit olay ne demek?

münferit olay ne demek? Ferdi ilgilendiren, tamamen bağımsız olarak gerçekleşen, belli bir kesime ve kitleye mal edilemeyecek olaylardır.

Ilzam yetkisi ne demektir?

Ilzam ne demek Osmanlıca? Kanun'un 321. maddesi ise, temsile yetkili olanların, şirketin amaç ve konusuna giren her türden işleri ve hukuki işlemleri şirket adına yapmak ve şirket unvanını kullanmak hakkına sahip olduklarına hükmeder.

Ilzam yetkisi kalktı mı?

Şirket kuruluşu, denetçi ataması ve azli, iç yönerge tescili, genel kurul kararı tescili, iflas veya mahkeme kararından kaynaklanmayan sona erme halleri ve tasfiye memuru atanması veya azli hususlarında tescil talebinde bulunmaya yetkili kişi olarak yönetim kurulu üyelerinin yanında yer alan “ilgililer”in “temsil ve ...