Obsesyon testi nedir?

İçindekiler:

  1. Obsesyon testi nedir?
  2. Saplantılı aşk nasıl olur?
  3. Psikolojik hastalığı ömür boyu sürer mi?
  4. OKB tedavisi ömür boyu sürer mi?

Obsesyon testi nedir?

Maudsley Obsesif Kompulsif belirti ölçeği obsesyonlar (takıntıları) ve kompulsiyonları test etme amacıyla geliştirilmiştir. Testten yüksek puanlar alma çoğunlukla obsesyon (takıntı) hastalığına işaret ederken, bazı obsesif olgular düşük puan alabilmektedir.

Saplantılı aşk nasıl olur?

Psikolog Mehmet Başkak, bir kişinin saplantılı aşktan muzdarip olduğunu gösteren uyarı sinyallerini şöyle sıralıyor: Düşük özgüven/ aşırı derecede onaylanma beklentisi. Aşık olduğu kişi hakkında sürekli konuşma isteği. Aşık olunan kişiyi sürekli arama, mesaj/mail gönderme, onunla her an beraber olmayı isteme.

Psikolojik hastalığı ömür boyu sürer mi?

Sonuç olarak psikiyatrik hastalıklar ömür boyu süren hastalıklar değildir. Bu nedenle tedavileri de ömür boyu değildir. Kısa dönem ilaç tedavilerinin psikoterapiler ile desteklenmesi hem tedavi sürecini kısaltmakta hem de iyilik sürecini uzatmaktadır.

OKB tedavisi ömür boyu sürer mi?

Çoğu kez bir psikiyatriste gelip, tedavi olana kadar 5-10 yıl geçer. %80 vaka 25 yaşın altında başlamakta, kronik seyirli bir hastalık olmasına karşın, OKB belirtileri zaman zaman 6 aydan uzun süreler kaybolabilmektedir.