Bezelye hangi ayda ekilir nasıl ekilir?

İçindekiler:

  1. Bezelye hangi ayda ekilir nasıl ekilir?
  2. Bezelye ekimi nasil?
  3. Bezelye tohumu nasıl dikilir?
  4. Bezelye ekim zamanı ne zaman?
  5. Bezelye hangi ayda yetişir?
  6. Bezelye buzdolabında nasıl saklanır?
  7. Eylul ayinda hangi sebzeler ekilir?
  8. Eylül ekimde bahçeye ne ekilir?
  9. Bezelye buzluğa koymadan önce yıkanır mı?
  10. Bezelye Haşlanmadan dondurucuya konur mü?
  11. Çok bezelye yersek ne olur?

Bezelye hangi ayda ekilir nasıl ekilir?

Bezelye tohumları ekimi için uzun bir süre bulunmaktadır. İklim şartları uygun olan durumda olmasına da bağlı olarak Kasım ayından başlayarak Mayıs ayına kadar geçen süre boyunca ekim yapılabilir.

Bezelye ekimi nasil?

Sıra arası 3 veya 40 cm, sıra üzeri ise 5 veya 15 cm olacak şekilde tohum ekimi yapılmaktadır. Sırık bezelye tohumu ekiminde sıra arası 50 veya 80 cm, sıra üzeri ise 15-25 cm olacak şekilde aralıklarla tohum ekimi yapılmaktadır. Dekar başına 10 veya 12 kg arasında tohum atılmaktadır.

Bezelye tohumu nasıl dikilir?

Bezelye tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Bezelye tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Bezelye tohumu ekim derinliği 3-4 cm , sıralar üzeri mesafe 5-9 cm ,sıralar arası 40-70 cm arasındadır.Bezelye fidesi kullanılacaksa bezelye ...

Bezelye ekim zamanı ne zaman?

Tohum ekim zamanı; bölgenin iklim şartlarına bağlıdır. Şubat başından 15 Mart'a kadar erkenci - yarı erkenci çeşitler; Marttan nisan başına kadar yarı erkenci ve geçci çeşitler; 15 Nisandan sonra sıcağa dayanıklı çeşitlerin ekimi yapılmalıdır. Kasım–Aralık ayları içerisinde de sonbahar çeşitleri ekilebilir.

Bezelye hangi ayda yetişir?

Bezelye Hangi Mevsimde Yetişir? Yaz mevsimine ait olan bezelye, baklagiller familyasına mensuptur. Bezelye, yaz mevsimine yakın ilk olarak Mayıs ayında hasat edilir.

Bezelye buzdolabında nasıl saklanır?

Bunun için yapmanız gerekenler de bir hayli basit. Buzdolabı poşeti ya da kilitli poşetlerin içine bezelyeleri tek seferde kullanacağınız şekilde pay edin ve içindeki tüm havanın çıkmasını sağladıktan sonra buzdolabı poşetinin ağzını sıkıca kapatın. Ardından dondurucunuza koyun.

Eylul ayinda hangi sebzeler ekilir?

EYLÜL ayında Havuç, kışlık yeşil soğan; marul ve turpun fide ve tohumlarının yerlerine ekim ve dikim işlemleri yapılır. Hasadı biten sebzeler temizlenip kışlık sebzelerin ekimi için toprak hazırlanır. Havuçlarda seyreltme, sulama yapılır.

Eylül ekimde bahçeye ne ekilir?

Eylül Ayında Hangi Sebze Ekilir?
  • Marul.
  • Havuç
  • Lahana.
  • Pancar.
  • Ispanak.
  • Pazı
  • Brokoli.
  • Tere.
Daha fazla öğe...

Bezelye buzluğa koymadan önce yıkanır mı?

Bezelye buzluğa koyulmadan önce ayıklandıktan bol su ile yıkanması gerekir.

Bezelye Haşlanmadan dondurucuya konur mü?

Kaynayan suyun içine yıkanıp ayıklanan bezelyeler eklenir ve 5 dakika kadar haşlanır. Haşlanan bezelyeler önceden soğutulan suyun içine atılarak şoklanır. Soğuk suda 1 dakika beklettikten sonra suyu süzüp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya atarak muhafaza edilebilir.

Çok bezelye yersek ne olur?

Yeşil bezelye, besin emilimini engelleyebilecek fitik asit ve lektinler gibi anti-besinleri içerir. Bu anti-besin maddeleri sindirim sorunlarına da neden olabilir. Bezelye içindeki fitik asit, demir ve çinko gibi minerallerin emilimini engelleyebilir. Bu nihayetinde beslenme eksikliklerine yol açabilir.