SGK affı ne zaman çıkacak 2020?

İçindekiler:

  1. SGK affı ne zaman çıkacak 2020?
  2. Bağ-Kur geriye dönük borçlanma var mı?
  3. SGK prim borcu affı ne zaman çıkacak?
  4. SGK affı resmi gazetede yayınlandı mı?
  5. Oda kaydı ile Bağkurlu olunur mu?
  6. Geçmişe dönük Bağ-Kur kaydı yapılır mi?
  7. 2020 borç yapılandırması resmi gazetede yayınlandı mı?
  8. 2021 borç yapılandırması resmi gazetede yayınlandı mı?
  9. Bağkura kayıt yaptırmayanlara af var mı?
  10. Vergi mükellefi olan kişi Bağkurlu olur mu?
  11. SGK borç yapılandırma neleri kapsıyor?

SGK affı ne zaman çıkacak 2020?

SGK, prim borcu bulunan 4/b (tarım dahil) sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31 Ekim 2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak prim borçları siliniyor.

Bağ-Kur geriye dönük borçlanma var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

SGK prim borcu affı ne zaman çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise .

SGK affı resmi gazetede yayınlandı mı?

Milyonlarca borçlu için yeni bir yapılandırma olanağı getiren yasa, Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasaya göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları yeniden yapılandırılabilecek.

Oda kaydı ile Bağkurlu olunur mu?

Emeklilik yaşı gelen ancak 2000 yılından önce Bağ-Kur'a kayıt yaptırmayan esnafın oda ve vergi kayıtları dikkate alınsın. "Şu ana kadar hiçbir Bağ-Kur kaydı olmayan esnaf ve sanatkarlar, vergi ve oda kaydıyla 'den başlamak koşuluyla sigortalı olabilir.

Geçmişe dönük Bağ-Kur kaydı yapılır mi?

Şimdi geriye dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma maalesef mümkün değil. Askerlik borçlanması ile birlikte prim gününüzü 5400 güne tamamladığınızda 4/b (Bağ-Kur) statüsünden; son 1260 gün 4/a (SSK) kapsamında prim ödemek koşuluyla, prim gününüzü 5075 güne tamamladığınızda ise 4/a (SSK) statüsünden emekli olabilirsiniz.

2020 borç yapılandırması resmi gazetede yayınlandı mı?

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ... Milyonlarca borçlu için yeni bir yapılandırma olanağı getiren yasa, Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2021 borç yapılandırması resmi gazetede yayınlandı mı?

30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden yapılandırılacak. ... Son yapılandırmadan yararlanan ancak borcunu zamanında ödeyemeyenler de yapılandırmadan yararlanabilecek.

Bağkura kayıt yaptırmayanlara af var mı?

Sizin gibi Bağkur'a kayıt ve tescilini yaptırmayanlara maalesef yeni bir hak getirilmedi. Yeni bir kanun çıkmadığı sürece 1992'den Bağkur'a kayıt yaptırmanız mümkün değil. ... Bağkur priminiz ile SSK priminiz birleştirilecek ve birleştirilen primler üstünden emekli olacaksınız.

Vergi mükellefi olan kişi Bağkurlu olur mu?

Vergi mükellefi veya şirket ortağı iseniz Bağkurlu olmak zorundasınız. ... Vergi mükellefi veya şirket ortağı olanların SSK'lı olarak çalışabilmeleri için işyerini kapatmalarına yada şirket ortaklığından çıkmalarına gerek yoktur.

SGK borç yapılandırma neleri kapsıyor?

1-Yapılandırma kapsamına hangi borçlar girmektedir?
  • Sigorta primleri,
  • Genel Sağlık Sigortası primleri,
  • İşsizlik sigortası primleri,
  • 30.04.2021'den önce (bu tarih dahil) işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları,
  • İş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları,
Daha fazla öğe...