Regras süt otu nedir?

İçindekiler:

  1. Regras süt otu nedir?
  2. Süt Otu bitkisi ne işe yarar?
  3. Süt otu ne zaman ekilir?
  4. Süt Otu dekara kaç kg?
  5. Süt Otu dönüme ne kadar ekilir?
  6. Karamba otu nedir?
  7. Reygras otu hangi aylarda ekilir?
  8. Süt Otu dönüme ne kadar verilir?
  9. Süt otu tohumu ne işe yarar?
  10. TEFF Grass nasıl ekilir?
  11. Karamba otu kaç günde çıkar?
  12. Reygras otu kaç protein?
  13. Balık otu neye faydalıdır?
  14. Reygras otu kac gunde cikar?
  15. Ryegrass yem bitkisi ne zaman ekilir?

Regras süt otu nedir?

- Ryegrass Süt Otu olarak da bilinen Lolium Multiflorum, geniş yapraklı , çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir. - Özellikle süt verimini arttırdığından dolayı çiftçiler tarafından Ryegrass süt otu olarak adlandırılmıştır.

Süt Otu bitkisi ne işe yarar?

Yaralar ve kesikler üzerine sütleğen otunun içerdiği süt damlatıldığında bölgenin dezenfeksiyonunu sağlar. İyileşme sürecini de hızlandırır. Yılan ve akrep gibi zehirli olan hayvanların ısırmalarına karşı da etkili olan bir bitkidir. Zehirli hayvan ısırıklarında bitkideki öz su kullanılır.

Süt otu ne zaman ekilir?

İlkbahar veya sonbaharda ekimi yapılabilen süt otu bitkisinin dekar başına 8 ton/yıl verim alınabiliyor. Yıllık 4-5 hasat yapılabilen süt otu bitkisinde protein değeri yüzde 15 değerlerindedir. Büyük ve küçükbaş hayvanlarda sütte verim artışı ve ette lezzet artışı sağlamaktadır.

Süt Otu dekara kaç kg?

Kuru şartlarda birim alandan 2-3 biçim sulu şartlarda 5-6 biçim alınır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapılan araştırmalara göre birim alandan elde edilen kuru ot verimi dekara 585-2100 kg'dır.

Süt Otu dönüme ne kadar ekilir?

Mibzerle ekim yapılacaksa dönüme 4 kg tohum kullanılır. Elle serpme ekimde dönüme 5-6 kg civarı tohum atılır.

Karamba otu nedir?

- Caramba, geniş yapraklı , çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir. - Enerji ve protein değeri çok yüksek olan CARAMBA yeşil ot olarak yedirildiği gibi kuru ot olarak ve silajı yapılarak da değerlendirilir.

Reygras otu hangi aylarda ekilir?

Reygras otu ekim zamanı ağustos 20 den itibaren aralık sonuna kadar bölgelerimize göre değişiklik göstererek ekim yapılabilinir.Tavsiye ettiğimiz sonbaharda ekim yapılmasıdır.

Süt Otu dönüme ne kadar verilir?

REYGRASIN OT VERİMİ NE KADARDIR? Reygras dik olarak 50–150 cm civarında boylanabilir. Normal yetiştirme koşullarında her biçimde bir dönümden (1000 m2) yaklaşık olarak en az 1.500-2.500 kg/da yeşil ot, 500-600 kg/da kuru ot elde edilir.

Süt otu tohumu ne işe yarar?

Kolay sindirilme özelliği sayesinde süt veriminde kesin artış sağlar: Ayrıca taşıdığı yüksek besin değerleri ve kuru madde oranının yüksek olması nedeniyle besi hayvanlarında diğer yeşil yem bitkilerinde olduğu gibi kondisyon düşüklüğüne yol açmadığı gibi yüksek, besi artışı sağlar.

TEFF Grass nasıl ekilir?

Ekim için mibzer kullanabilir veya elle ekim yapabilirsiniz. Teff grass ekimi için ideal derinlik 0,3-0,6 cm'dir. Bu nedenle ekim derinliğini bu değerler arasında olmasını sağlayın. Özellikle tohumların 1 cm' den derine gitmemesine dikkat edin.

Karamba otu kaç günde çıkar?

En ideal gelişme ısısı 18-24°C arasındadır. Bu sıcaklık aralığında ekildiğinde 35 günde ilk biçime ulaşmaktadır.

Reygras otu kaç protein?

Reygras otu otlatmak için mera olarak kullanılır. Tamburlu ot biçme makinasıyla, ot slaj makinasıyla ve enria ot biçme römorkuyla biçilir. Kuru ot ve slaj olarak depolanır. Reygras otunun yeşil aksamında %22 üzerinde slajında %19.2 ham protein, kuru ot balyasında % 12 ve üzerinde ham protein vardır.

Balık otu neye faydalıdır?

Balık otunun faydaları : terletir, idrar söktürür. Vücudu rahatlatır. Had bronşit ve nezlede bütün bulaşıcı hastalıklarda kullanılır.

Reygras otu kac gunde cikar?

İdeal sıcaklık aralığında ekildiğinde 25-35 günde ilk biçime ulaşmaktadır. İlk biçimden sonra yetişme şartlarına göre (sıcaklık ve sulama) 20-40 gün arasında tekrar biçim yüksekliğine ulaşır. İklim koşullarının ve uygulanan bakım yöntemlerinin iyi olması şartıyla bölgelere göre değişmek kaydıyla yılda 3–7 biçim alınır.

Ryegrass yem bitkisi ne zaman ekilir?

Reygras otu ekim zamanı ağustos 20 den itibaren aralık sonuna kadar bölgelerimize göre değişiklik göstererek ekim yapılabilinir.Tavsiye ettiğimiz sonbaharda ekim yapılmasıdır.