Berat Kandilinde hangi dualar okunur?

İçindekiler:

  1. Berat Kandilinde hangi dualar okunur?
  2. Peygamber efendimiz Berat gecesinde nasıl dua ederdi?
  3. Berat Kandili'nde Kur an'dan hangi sureler okunur?
  4. Berat Gecesi kurandan ne okunur Diyanet?
  5. Berat duası var mı?
  6. Peygamber Efendimizin yaptığı dualar nelerdir?
  7. Berat Kandili namazı kaç rekat kılınır?
  8. Zengin olmak için hangi dua okunmalıdır?
  9. Berat Duası Nasıl?

Berat Kandilinde hangi dualar okunur?

Berat Kandili'nde aşağıdaki dua ve ibadetlerin yapılması büyük önem içermektedir;
  • İstiğfar.
  • Salevat-ı Şerife (Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed)
  • Fatiha-i Şerife.
  • Ayet'ül-Kürsî
  • Tevbe Sûresinin son 2 ayeti besmele ile. ( Lekad câeküm)

Peygamber efendimiz Berat gecesinde nasıl dua ederdi?

Muhammed, Berat gecesinde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını okurdu.

Berat Kandili'nde Kur an'dan hangi sureler okunur?

Şa'ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üçkere Yasin sûresi ve her birinin sonunda aşağıdaki Berât duâsı okunmalıdır. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyyetiyle okunacaktır.

Berat Gecesi kurandan ne okunur Diyanet?

BERAT KANDİLİNDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER “Şa'ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üçkere Yasin Sûresi ve her birinin sonunda bu Berât duâsı okunacaktır. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyetiyle okunacaktır.

Berat duası var mı?

Hazreti Muhammed (s.a.v) Berat Kandili'nde şöyle dua ederdi; Yine bu gecede edilebilecek kıymetli dualar var. Onlar da şöyle; "Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

Peygamber Efendimizin yaptığı dualar nelerdir?

"Allah'ım! Kuşkusuz ben tembellikten, yaşlılıktan, günah işlemekten, borçlanmaktan, kabir fitnesinden ve azabından, cehennem fitnesi ve azabından, zenginliğin fitnesinin şerrinden sana sığınırım. Fakirliğin fitnesinden kuşkusuz sana sığınırım. Mesih Deccal'ın fitnesinden kuşkusuz sana sığınırım.

Berat Kandili namazı kaç rekat kılınır?

Berat Kandili gecesi kılınacak namaza Salat-ül-hayr (Hayır Namazı) denilmektedir. Hayır namazı 100 rekattır. Bu namazın her rekatında Fatiha suresinden sonra on defa İhlas suresi okunmaktadır. 100 Rekatlık Namaza "Ya Rabbi,senin rıza-i şerifin için namaza.Beni afv-ı ilahine,feyz-i ilahine mazhar eyle.

Zengin olmak için hangi dua okunmalıdır?

Zenginlik duasının okunuşu; Allahümme ya Ganiyyü ya Hamidü ya Mübdiü ya Müidü, ya Rahimü ya Vedud. Eğnini bi helalike an haramike ve bi fadlike Ammen sivake.

Berat Duası Nasıl?

Hazreti Muhammed (s.a.v) Berat Kandili'nde şöyle dua ederdi; Onlar da şöyle; "Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."