Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'daki görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'daki görevleri nelerdir?
  2. da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'e verilen resmi görev nedir?
  3. Mustafa Kemal Paşa ya 9 Ordu Müfettişi olarak verilen görev nedir?
  4. Mustafa Kemal Samsun'a hangi rütbe ile çıktı?
  5. Mustafa Kemal 9 Ordu Müfettişi olarak Samsun'a gönderen kimdir?
  6. Mustafa Kemal Paşa Osmanlı ordusunda 9 Ordu Müfettişliği görevini hangi sürede sürdürmüştür?

Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'daki görevleri nelerdir?

Padişah ve hükümetinin Mustafa Kemal'e verdiği görev; Pontus Devletini kurma çalışması yapan Rumlara karşı ayaklanan Türklerin ayaklanmasını bastırmak, silah ve cephaneleri toplamak, tüm direniş güçlerin dağıtmaktı.

da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'e verilen resmi görev nedir?

Samsun'da Rum çeteleri ve Türk halkı arasında meydana gelen çatışmaların sonlandırılması için Osmanlı hükumeti tarafından Mustafa Kemal görevlendirilmiş ve kendisine 9. Ordu'nun müfettişliği verilmiştir. Bunun üzerine müfettiş görev bölgesine Bandırma Vapuru ile ulaşmış ve bir hafta boyunca Mantıka Palas'ta kalmıştır.

Mustafa Kemal Paşa ya 9 Ordu Müfettişi olarak verilen görev nedir?

Görev bölgesinde, değişik yerlerde bulunan silah ve cephaneleri bir an evvel toplattırmak, bunları münasip depolara yığmak ve koruma altına aldırmak.

Mustafa Kemal Samsun'a hangi rütbe ile çıktı?

Dünya Savaşı'nda Mustafa Kemal Paşa'nın karargah komutanlığını yaptı. 'da, 9. Ordu Müfettişliği Karargah Komutanı olarak Mustafa Kemal Paşa ile birlikte Samsun'a çıktı. Kurtuluş Savaşı sonrası binbaşı rütbesi ile ordudan emekli oldu.

Mustafa Kemal 9 Ordu Müfettişi olarak Samsun'a gönderen kimdir?

Bunun üzerine Damat Ferit Paşa isteyerek ya da istemeyerek Mustafa Kemal Paşa'yı geniş yetkilerle 9. Ordu Müfettişi olarak görevlendirmeyi kabul etmiştir.

Mustafa Kemal Paşa Osmanlı ordusunda 9 Ordu Müfettişliği görevini hangi sürede sürdürmüştür?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, imkansızlık ve umutsuzluk günlerinde bağımsızlığın, kurtuluşun fitilini ateşlediği şanlı günün 100. yıl dönümü yaklaşıyor. 'da Samsun'a ayak basarak kurtuluş yolunu açan Mustafa Kemal Paşa 100 yıl önce bugün yani 'da 9. Ordu müfettişi olarak atandı.