82 il neresi?

İçindekiler:

  1. 82 il neresi?
  2. Türkiye'nin 81 ili neresidir?
  3. Türkiyede kaç il var ve isimleri?
  4. Antalya kaçıncı büyük şehir?
  5. Antalya Nüfus bakımından kaçıncı sırada?
  6. Türkiye'de en son neresi il oldu?

82 il neresi?

Aslında burası yayla değil, burası Türkiye'nin keşfedilmemiş 82. ili Sisdağı. Ben öyle diyorum. 82. il deyince bazıları yanlış anlayabilir burası Trabzon Şalpazarı ve Giresun yani iki ile hudut. 82. il dememdeki anlamı bu. Burası iç Anadolu'ndaki bir ili andırıyor.

Türkiye'nin 81 ili neresidir?

Türkiye'nin en son ili olan ve plaka kodu 81 olan il Düzce'dir. Düzce ili önce Bolu iline ait olan bir ilçe iken daha sonradan il olmuş ve 81 plaka kodunu almıştır. Düzce ilinin merkez ilçesi ile birlikte 3 adet ilçesi bulunmaktadır.

Türkiyede kaç il var ve isimleri?

Türkiye sınırları dahilinde bulunan; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Trabzon, Adana, Konya, Manisa, Muğla, Siirt, Ağrı, Van, Erzurum, Sivas, Elazığ, Malatya, Rize de olmak üzere toplam il sayısı 81'dir.

Antalya kaçıncı büyük şehir?

Antalya, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık beşinci şehri. 2013 itibarıyla 2.158.265 nüfusa sahiptir. Tamamı Akdeniz Bölgesi'nin batısında yer alır ve Antalya Körfezi'yle Batı Torosların arasında kurulmuştur. Yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin altıncı büyük ilidir.

Antalya Nüfus bakımından kaçıncı sırada?

Antalya, nüfusa göre iller sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinden sonra 5. Sırada yer aldı. İl nüfusunun 1.266.365'i (%49,7) kadın, 1.281.943'ü (%50,3) ise erkek.

Türkiye'de en son neresi il oldu?

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda ülkedeki il sayısı 71'di. Aradan geçen 92 yılda bu sayı 81'e çıktı. İl olarak ilan edilen son yer, 81 il plaka koduyla Düzce oldu.