Ağızdaki iltihap patlarsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Ağızdaki iltihap patlarsa ne olur?
  2. Diş Apsesinin patladığını nasıl anlarız?
  3. Diş kökü iltihabı patlarsa ne olur?
  4. Diş apsesi nasıl tedavi edilir?

Ağızdaki iltihap patlarsa ne olur?

Apseler tedavi edilmediği takdirde burada üreyen zararlı mikroorganizmalar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve çeşitli sorun ve hastalıklara sebep olabilir. Tedavi edilmediği durumlarda ağrı, diş etinde şişkinliklere, kötü görüntü ve ağız kokusuna neden olur. Diş kayıplarına yol açabilir.

Diş Apsesinin patladığını nasıl anlarız?

Diş apsesi patladığında ağrı birden kesilir ve akan irin nedeniyle ağızda kötü bir tat hissedilir. Bu durum irinin diğer dişlere bulaşarak enfeksiyonun yayılmasına yol açabilir. Ayrıca apseli bölgede hala bakteriler bulunabileceğinden apse oluşumu tekrarlanabilir.

Diş kökü iltihabı patlarsa ne olur?

Diş kökünde ya da diş arasında biriken iltihap direne olarak boşalabilir. Bu gibi durumlarda ağıza kötü bir sıvı gelmesi, kötü tat oluşması gibi belirtiler yaşanır. Elbette en kısa zamanda diş hekimine gidilmesi gerekir. Apsenin patlamış olması, enfeksiyonun kendi kendine geçebileceği anlamına gelmez.

Diş apsesi nasıl tedavi edilir?

Çoğu vaka da diş apsesi antibiyotik ile tam olarak tedavi edilmez. Bunun yerine apse için antibiyotik temizleme ve rahatlatma görevi görür. Bazı apse vakalarında antibiyotik tam iyileşme ile sonuçlansa da apse drenajı aslında kanal tedavisi ve cerrahi operasyonlarla mümkündür.