Araç muayenesinde plaka nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesinde plaka nasıl olmalı?
  2. Orjinal plaka nasıl olmalı?
  3. Standart plaka nasıl olmalı?
  4. Aracımın plakası kırıldı ne yapmalıyım?
  5. Plakadaki vida deliği muayeneden geçer mi?
  6. Plakadaki delik muayeneden geçer mi?
  7. Muayeneden geçmeyen plaka nasıl değişir?
  8. Aracın tek plakası düştü ne yapmalıyım?
  9. Plaka yenileme işlemi nasıl yapılır?
  10. Plaka yenileme nasil olur 2021?
  11. Muayeneden geçmeyen plakalar nerede değiştirilir?
  12. Araç satışından sonra plaka değişimi nasıl yapılır?
  13. Araç aldıktan sonra plaka nasıl değiştirilir?
  14. Tek plaka düştü ne yapmalıyım 2021?
  15. Ön plakam düştü ne yapmalıyım?

Araç muayenesinde plaka nasıl olmalı?

TÜVTÜRK Araç Muayenesinden Geçemeyecek Araç Plakaları Plaka üzerinde cam kaplama olması durumunda araç muayeneden geçemez. 2. Plaka üzerinde folyo, kaplama vs. olamaz. 3. Plaka üzerinde çivi, vida vs. varsa ve rakam ya da harflerin okunmasını güçleştiriyorsa araç, muayeneden geçemez.

Orjinal plaka nasıl olmalı?

Standart Plaka Nasıl Olmalıdır Bu mühür, plakanın yetkili kurum tarafından basıldığı gösterir. Plakada TR yazısı olmalı. Mavi zemin üzerine TR yazısı, beyaz bir şekilde eklenmeli. Üzerinde TR yazısı bulunmayan plakalar, TÜVTÜRK'ün araç muayene kusur tablosu uyarınca araç sahiplerini sıkıntıya düşürebilir.

Standart plaka nasıl olmalı?

Plakalarda yazı tipi ve büyüklüğü, belirlenmiş standartlara uygun olmalı. Plakalarda mühür bulunmalı. ... Özel olanlar hariç, plakalar beyaz zemin üzerine siyah yazı tipiyle yazılmış olmalı. Plakada ay yıldızlı hologram ve plakanın alt kısmında dalgalı şerit bulunmalı.

Aracımın plakası kırıldı ne yapmalıyım?

Plaka Yenileme Nasıl Yapılır?
  1. Plaka yenileme için gerekli evrakları toplayın.
  2. En yakın notere giderek plaka yenileme talebinde bulunun.
  3. Verilen plaka basım talep belgesi ve araç ruhsatı ile Şoförler Odasına gidin.
  4. Plaka basım ücretini ödeyin ve plakanızı yeniletin.
BE

Plakadaki vida deliği muayeneden geçer mi?

Vida ile tutturulmuş ya da üzerinde delik olan plakalar muayeneden geçemez.

Plakadaki delik muayeneden geçer mi?

Vida ile tutturulmuş ya da üzerinde delik olan plakalar muayeneden geçemez.

Muayeneden geçmeyen plaka nasıl değişir?

Yenileme için, aracın yasal temsilcisinin veya sahibinin bizzat başvurması gerekmektedir. Araca ait muayene tarihinin geçmemiş olması gerekir. Şayet muayene süresi dolmuşsa, yenileme işlemi muayene yapıldıktan sonra gerçekleştirilir. Başvuru yapacak olan kişiden dilekçe istenmektedir.

Aracın tek plakası düştü ne yapmalıyım?

Eğer aracınızın plakası düşerse, hemen notere gitmeniz gerekmektedir. Notere giderek, gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Araç kimliğine göre işlem başlatılacaktır. Günümüzde işlenen suçlara her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir.

Plaka yenileme işlemi nasıl yapılır?

Randevu sistemi eskiden vardı Trafik tescil şubelerinden alınırdı. Şimdi plaka yenileme ve plaka değiştirme işlemleri noterler aracılığıyla yapılıyor. Noterdeki iş ve işlemler bittikten sonra Şoförler Odası Plaka Basım Merkezlerinde plaka basım işlemi yapılıp ardından sürücülere yeni plakalar veriliyor.

Plaka yenileme nasil olur 2021?

Plaka değiştirme ücreti 2021 yılı itibari ile 290 TL olarak bilinmektedir. Bu meblağ noter masraflarını içerisinde kapsamaktadır. Daha sonra şoförler odasına 50 TL ek bir ödeme yapmanız gerekecektir. Yani toplam olarak plaka değişim ücreti ne kadar sorusunun cevabını 340 TL olarak verebiliriz.

Muayeneden geçmeyen plakalar nerede değiştirilir?

Sadece aracın plakası eskidiğinde, muayeneden geçemeyecek duruma geldiğinde yapılabilir. Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir.

Araç satışından sonra plaka değişimi nasıl yapılır?

Peki, plaka değişimi nasıl yapılır? Öncelikle satış aşamasında noterde plaka değişikliği talebi iletilir. Eğer satış esnasında bu talep belirtilmezse daha sonra plaka değişimi yapılamaz. Ardından gerekli belgeler hazırlandıktan sonra bir ay içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil birimine başvuru yapılır.

Araç aldıktan sonra plaka nasıl değiştirilir?

2.el araç alırken alım işlemleri sırasında noterde plaka değişikliği yapmak istediğinizi de belirtmeniz gerekiyor. Satış alım gününden itibaren bir aylık süre içerisinde de trafik tecil birimine başvurmalısınız. Buradan alacağınız belge ile Şoförler Odası'na giderek yeni plakanızı alabilirsiniz.

Tek plaka düştü ne yapmalıyım 2021?

Şayet tek plaka kaybolmuş ise, tarafınıza plaka çıkarma belgesi verilecek ve Şoförler Cemiyeti'ne gönderileceksiniz. Daha sonra ilgili yere giderek plakanızı bastırabilirsiniz.

Ön plakam düştü ne yapmalıyım?

Eğer aracınızın plakası düşerse, hemen notere gitmeniz gerekmektedir. Notere giderek, gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Araç kimliğine göre işlem başlatılacaktır. Günümüzde işlenen suçlara her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir.