Üst düzey davranışlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Üst düzey davranışlar nelerdir?
  2. Duyuşsal Duyarlılık nedir?
  3. Nitelenmişlik ne demek?
  4. Tepkide bulunma nedir?
  5. Benzeterek tepkide bulunma nedir?
  6. Psikomotor Alan ne demek?
  7. Bilişsel stratejiler nelerdir?
  8. Bilişsel özellik ne demek?
  9. Bilişsel faktörler nelerdir?
  10. Piaget gelişim evreleri nelerdir?

Üst düzey davranışlar nelerdir?

Değerlendirme (En üst düzey) hüküm verme, oranlama, destekleme davranışlarıdır. Bloom'un sınıflama yöntemi en düşük düzeyde bilgiyle en karmaşık yüksek düzey olan değerlendirme arasındaki düzeyleri sınıflandırmasının yanı sıra en yüksek düzeyde düşünmenin ancak en alt düzeyde düşünme ile olması gerektiğini vurgular.

Duyuşsal Duyarlılık nedir?

Belirli bir nesne,fikir ya da uyarıcının farkına varmak,dikkat etmek ve duyarlı olma halidir. Farkındalık, almaya isteklilik kontrollü ve seçici dikkati kullanma söz konusudur.

Nitelenmişlik ne demek?

KİŞİLİK HALİNE GETİRME (NİTELENMİŞLİK): Birey ömrü süresince geliştirdiği, kendine ait bir değer sistemi oluşturur.

Tepkide bulunma nedir?

Tepkide Bulunma(Karşılık Verme) Öğrencinin, tutum veya değer yargısının sergileme konusunda istekli veya isteksiz davranması.

Benzeterek tepkide bulunma nedir?

Tepki analojisi (Benzetme yoluyla tepkide bulunma): Yeni bir durumla karşılaşan organizmanın, bu duruma benzer diğer durumlarda yaptığı tepkileri aynen tekrarlamasına denir. Birey ilk defa karşılaştığı uyarıcıya nasıl tepki vereceğini bilemez.

Psikomotor Alan ne demek?

Psikomotor alan zihin ve kas koordinasyonu gerektiren becerilerin baskın olduğu alandır. Bu alanda beceriler ön plandadır. Öğrenilmiş fiziki davranışlar bu alanın içerisine girer.

Bilişsel stratejiler nelerdir?

Bilişsel stratejiler, öğrencilerin bir görevi tamamlamak ya da öğrenmeyi gerçekleştirmek amacıyla öğrenme deneyimleri sırasında kullandıkları bilişsel süreçler ve davranışları kapsar. Bilişsel strateji hedeflerine yönelik görev analizi, problem çözme analizine benzemektedir.

Bilişsel özellik ne demek?

Bilişsel gelişim; düşünce süreçleri, hafıza kapasitesi ve problem çözme becerileri gibi birçok alanı kapsadığı gibi dil, görme, işitme, koku ve tat alma duyularını da içine alır. Zihinsel gelişim çocuğun duyu organları ile dünyayı gözlemlemesi ve deneyimlemesi ve bu deneyimlerini anlamlandırması, öğrenmesidir.

Bilişsel faktörler nelerdir?

1. Bilişsel Gelişimle İlgili Temel Kavramlar

  • Giriş
  • 1.

    Piaget gelişim evreleri nelerdir?

    Piaget'in Dört Bilişsel Gelişim Dönemi. ... Bu gelişim dönemleri sırasıyla; duyusal-motor dönem, işlem öncesi dönem, somut işlemler dönemi ve soyut işlemler dönemidir.