Regaip kandilinde oruç tutmak sevap mı?

İçindekiler:

  1. Regaip kandilinde oruç tutmak sevap mı?
  2. Ayıp Kandili'nde oruç tutulur mu?
  3. Miraç kandilinde oruç tutmak gerekir mi?
  4. Kandilde oruç tutmanın hükmü nedir?
  5. Regaip kandilinde oruç tutmak için nasıl niyet edilir?
  6. Miraç gününde oruç tutulur mu?
  7. Mevlid Kandilinde oruç Tutmanın Hükmü Nedir?
  8. Hangi günler tek oruç tutulmaz Fetva Meclisi?
  9. Aşure günü bir gün oruç tutulur mu?
  10. Berat kandilinde oruç tutmanın sevabı nedir?

Regaip kandilinde oruç tutmak sevap mı?

Ramazan orucunun dışında en kıymetli oruç, Recep ve Şaban aylarında gerçekleştirilen oruçtur. Regaip Kandili, Recep Ayının ilk Perşembesi idrak edilirken bu tarihte oruç tutmak büyük sevap kazandırır. Regaip Kandili'nde oruç tutmak bütün bir ay boyunca ibadet etmekle eşdeğer sevap kazandırır.

Ayıp Kandili'nde oruç tutulur mu?

Regaib Kandili'nde ne zaman oruç tutulduğu mübarek gece için geri sayım sürerken gündeme geldi. Bu gece Allah'ın affına mahzar olmak isteyenler niyet ederek oruçlarını tutmak istiyor. Diyanet kaynaklarına göre, kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

Miraç kandilinde oruç tutmak gerekir mi?

Dini kaynaklara göre Miraç Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, Receb ayının 27. günü olan Miraç Kandili'nde müminler bu günün gündüzünde oruç tutmuş, gecesini çeşitli ibadetler ve dua ile geçirmiştir. Miraç gecesine özel ibadet bulunmamaktadır.

Kandilde oruç tutmanın hükmü nedir?

Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban'ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz.

Regaip kandilinde oruç tutmak için nasıl niyet edilir?

Müslümanlar için hayırlarla dolu olan bu gecede, oruç tutmak için sahur yapacak olan vatandaşların niyet etmesi gerekiyor. Diyanet bilgisine göre, bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterli oluyor.

Miraç gününde oruç tutulur mu?

Dini kaynaklara göre Miraç Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, Receb ayının 27. günü olan Miraç Kandili'nde müminler bu günün gündüzünde oruç tutmuş, gecesini çeşitli ibadetler ve dua ile geçirmiştir. Miraç gecesine özel ibadet bulunmamaktadır.

Mevlid Kandilinde oruç Tutmanın Hükmü Nedir?

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak sevap olarak nitelendirilebilir.

Hangi günler tek oruç tutulmaz Fetva Meclisi?

Bu hadis-i şerifler sadece cuma ve cumartesi günleri oruç tutmamayı tavsiye etmektedir. Ancak bugünlerde oruç tutmanın, yani sadece cuma ve cumartesi oruçlu bulunmanın mekruhluk derecesi tenzihîdir. Yani harama yakın olan mekruh değildir.

Aşure günü bir gün oruç tutulur mu?

Bu nedenle âşûrâ günü oruç tutulurken önemli olan âşûrâ gününü yalnız tutmamaktır. Bir önceki veya sonraki günü ilaveyle iki gün oruç tutulabileceği gibi her ikisini de ilave ederek üç gün de tutulabilir.

Berat kandilinde oruç tutmanın sevabı nedir?

Muhammed (sav) berat kandil gecesinde namaz kılın, gündüzünde oruç tutun buyuruyor." Allah rasulu böyle diyor; bu nedenle berat kandilinde oruç tutmamız sevaptır. ... Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim.