Anemi nedir ve çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Anemi nedir ve çeşitleri nelerdir?
  2. Anemi olduğunu nasıl anlarsınız?
  3. Akdeniz anemisi ölüm riski var mi?
  4. Anemi ölüme sebep olur mu?
  5. Anemi kansere dönüşür mü?

Anemi nedir ve çeşitleri nelerdir?

Halk arasında kansızlık hastalığı diye bilinen aneminin, Aplestik anemi, orak hücreli anemi gibi birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Doğumsal bir hastalık olmayıp vücutta olması için birden fazla nedeni vardır.

Anemi olduğunu nasıl anlarsınız?

Halsizlik, yorgunluk, hafif bir eforla bile ortaya çıkan nefes darlığı ya da kalp çarpıntıları en sık görülen işaretler. Unutkanlık, uyku sorunları, saç dökülmeleri, tırnaklarda çatlamalar veya çukurlaşmalar, ağız köşelerinde yaralar, dilde aşırı kırmızılaşma ve düzleşme de önemli belirtiler.

Akdeniz anemisi ölüm riski var mi?

Akdeniz anemisi ölümcül bir hastalık değildir.

Anemi ölüme sebep olur mu?

Başka hastalıklarla birlikte kansızlık olması o hastalığın seyrinde değişiklikler oluşturmakta hatta ölüm riskini arttırmaktadır. Özellikle ileri yaşlardaki anemi, sindirim sistemi gibi hastalıklara işaret etse de anemi diğer hastalıklardan ölme riskini artırmaktadır.

Anemi kansere dönüşür mü?

Anemi; mide ve bağırsak gibi sindirim sistemi kanserleri başta olmak üzere, tüm kanser çeşitlerinin belirtilerinden biri olabiliyor. Aneminin nedenleri arasında kanser de yer alıyor. Bu nedenle anemi tedavisine başlanmadan önce kanserin de akla gelmesi ve buna yönelik tetkiklerin yapılması gerekiyor.