Konsolos ne yapar?

İçindekiler:

  1. Konsolos ne yapar?
  2. Konsolos nasıl olur?
  3. Konsolos olmak için hangi bölüm?
  4. Konsolos ne kadar maaş alır?
  5. Konsolos diplomat mıdır?

Konsolos ne yapar?

Büyükelçilik dışişlerinin başka ülke topraklarında kurulmuş resmi merkezidir. Büyükelçi, bulunduğu ülkede ülkesinin hükumetinin en üst düzey temsilcisi ve sözcüsüdür. Hatta büyükelçi, bulunduğu ülkede vatandaşı olduğu ülkenin devlet başkanını temsil eder.

Konsolos nasıl olur?

Konsolos olarak görev yapmak isteyenlerin akademik kariyerinin yeterli olması gerekir. Ayrıca bu kişilerin devlet memurluğu sınavında sözlü ve yazılı bölümlerde istenen başarı derecelerini elde etmiş olması da beklenir. Başvuru yapanlarda 657 saylı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesine uygunluk şartı aranır.

Konsolos olmak için hangi bölüm?

Konsolos Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Konsolos olmak için alınması gereken dersler; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi - Uluslararası İlişkiler bölümünde kapsamlı bir şekilde yer alır.

Konsolos ne kadar maaş alır?

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapmaya başlayan yeni bir kamu personeli vasati olarak 5 bin TL aylık alır. Fakat rütbesi devamlı artan Konsolosların maaşları 2021 yılı için 11 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir. Ortalama olarak 5 ila 7 bin lira arasında değişen ücretleri vardır.

Konsolos diplomat mıdır?

Konsolosluk görevlileri, diplomatik temsilci değildirler. Konsolosluk binaları ve arşivlerinin dokunulmazlığı vardır. Başlıca görevi olan kendi ülkesini atandığı ülkede temsil etmenin yanı sıra bulunduğu ülke ile ilgili başta siyasi olmak üzere çeşitli alanlarda raporlar hazırlayıp kendi dışişleri bakanlığına gönderir.