Boş ver mi boşver mi?

İçindekiler:

  1. Boş ver mi boşver mi?
  2. Boşver kelimesi nasıl yazılır TDK?
  3. Birtanem nasıl yazılır?
  4. Demek ki nasıl yazılır TDK?
  5. Birtanem mi bitanem mi nasıl yazılır?
  6. Bir tanesi nasil yazılır?
  7. Cezbetmek nasıl yazılır TDK?
  8. Veya ve ya nasıl yazılır?
  9. Ki eki ne zaman ayrı yazılır?

Boş ver mi boşver mi?

Boş Ver TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Birleşik kelimelerin doğru yazılışları TDK sözlüklerinde bulmak mümkündür. Boş ver kelimesi Türk Dil Kurumunda bulunamamıştır. Boş ver kelimesi doğru yazılışı ''boş ver'' şeklinde ayrı olmalıdır.

Boşver kelimesi nasıl yazılır TDK?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda boşver kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "boş ver" şeklinde ayrı yazılır.

Birtanem nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Birtanem şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Bir tanem şeklinde olmalıdır.

Demek ki nasıl yazılır TDK?

Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki.

Birtanem mi bitanem mi nasıl yazılır?

BİR TANEM NE DEMEK: Çok sevilen kişiye söylenen bir söz. BİR TANEM NASIL YAZILIR? Bu kelimenin bir tanem mi, birtanem mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı bir tanem şeklinde olmalıdır.

Bir tanesi nasil yazılır?

Türk dilini korumak ve yaşatmak adına 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerine ve derlemelerine internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. TDK sözlüklerine göre "bir tane" kelimesi ayrı yazılıyor.

Cezbetmek nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "cezbetmek"tir. Türk Dil Kurumu'na göre Türkçeye Arapçadan geçen cezbetmek kelimesinin anlamı, "Kendine çekmek, bağlamak, etkilemek" şeklide kullanılmaktadır.

Veya ve ya nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, veya şeklinde birleşik olarak yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "ve ya gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "veya"dır.

Ki eki ne zaman ayrı yazılır?

Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.