Afrin hangi ilimize yakın?

İçindekiler:

  1. Afrin hangi ilimize yakın?
  2. Afrin Şu an kimin elinde?
  3. Afrin nasıl bir yer?
  4. Afrin kaç km2?
  5. Afrin ne demek anlamı?
  6. Humus kimin kontrolünde?

Afrin hangi ilimize yakın?

Kilis'e çok yakın bir konumda bulunan Afrin'in batısında Hatay, kuzeyinde Kilis, güneyinde ise Suriye'nin önemli şehirlerinden Halep bulunuyor. Nüfusun ağırlıklı kısmını Kürt nüfus oluşturuyor. Afrin'de çok sayıda Arap ve Türkmen de bulunuyor.

Afrin Şu an kimin elinde?

'de Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu tarafından ilçe merkezi kontrol altına alındı.

Afrin nasıl bir yer?

Afrin "Kürt Dağı" adıyla da biliniyor. 360 Kürt köyü ile Suriye'nin en yoğun Kürt nüfusa sahip bölgesi. Afrin Nehri, bol ağaçlı tepelerin arasından geçerek kuzeyden güneye doğru akıyor. Yeşil vadileri ve verimli topraklarında başta zeytin olmak üzere, pek çok meyve ve kabuklu yemiş yetişiyor.

Afrin kaç km2?

3.850 km² Afrin/Alan

Afrin ne demek anlamı?

Afrin şu anlamlara gelebilir: Afrin, Halep, Suriye'nin Halep iline bağlı bir ilçe. ... Afrin Bölgesi, Kuzey Suriye Federasyonu'nun üç özerk bölgesinden biri. Afrin Kantonu, Suriye'nin Suriye Kürdistanı bölgesinde tek taraflı ilan edilen de facto statüdeki kanton.

Humus kimin kontrolünde?

Suriye'nin kuzeyinde, Fırat Nehri üzerinde yer alan Rakka, DEAŞ'ın 2014'ün Ocak ayında ele geçirdiği ilk yerlerden biriydi. 'de, ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan, terör örgütü YPG/PKK'nın karadan yürüttüğü operasyonlarla, YPG/PKK kontrolüne geçti.