Regl döneminde vücutta neler olur?

İçindekiler:

  1. Regl döneminde vücutta neler olur?
  2. Reglken ne demek?
  3. Kadınların adet dönemi nedir?
  4. Kadinlar Nasil regl olur?

Regl döneminde vücutta neler olur?

Regl döneminde karın ağrısı, karın bölgesinde şişlik, baş ağrısı, kabızlık, iştahsızlık ve aşırı susama hissi belirtileri görülür. Bu dönemde tatlı yeme isteği ile birlikte yorgunluk ve göğüslerde şişlik oluşur. Regl belirtilerinden birisi de kadınlarda ani ruhsal değişiklikler görülmesidir.

Reglken ne demek?

Adet veya kanama olarak da bilinen regl, uterusun iç astarından düzenli olarak yaklaşık bir aylık periyotlarla kan ve mukozal dokunun uterus astarından boşaltılması işlemidir. Periyotlar genellikle 11 ila 14 yaş arasında başlar ve yaklaşık 51 yaşında menopoza girene kadar devam eder. Genellikle üç ila beş gün sürer.

Kadınların adet dönemi nedir?

Âdet kanaması olarak da bilinen regl, aylık döngüler hâlinde gerçekleşen vajinal kanamadır. Kadın üreme hücresi olan yumurtanın, yumurtalık rezervinde olgunlaşmasıyla birlikte rahmin iç dokusu da kalınlaşmaya başlar.

Kadinlar Nasil regl olur?

Olası bir gebelik için kendini hazırlayan rahim içi dokusu, progesteron hormonunun etkisiyle parçalanmaya ve dökülmeye başlar. Rahim içi dokunun bir miktar kanla birlikte vajinal yoldan vücut dışına atılmasıyla âdet kanaması gerçekleşir.