Vişne reçeli cıvık olursa ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Vişne reçeli cıvık olursa ne yapılır?
  2. Ev yapımı vişne reçeli nasıl yapılır?
  3. Vişne reçeli ne kadar kaynar?
  4. Vişne reçeli nasıl katılaşır?
  5. Vişne reçeli nasıl kaynatılır?
  6. Çilek reçeli kaç dk kaynatılmalı?

Vişne reçeli cıvık olursa ne yapılır?

Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.

Ev yapımı vişne reçeli nasıl yapılır?

Vişne Reçeli Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Vişnelerin çekirdeklerini kalın uçlu bir tığ yardımıyla çıkarıyoruz.
  2. Şekeri üzerine boşaltarak 1 gün sonra sulanmış olan vişneleri ocağa koyuyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp limon tuzlarını biraz suyun içinde eriterek reçelimize ekliyoruz.
Daha fazla öğe...

Vişne reçeli ne kadar kaynar?

Başka bir tencereye çekirdekleri çıkarılmış vişneleri 1 bardak su ile 15 dakika kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra suyunu süzerek vişneleri diğer tenceredeki şerbetin içine atın. Burada da 30 dakika kadar kaynatılan karışıma kıvamı olunca limon ve limon tuzunu ekleyin.

Vişne reçeli nasıl katılaşır?

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Vişne reçeli nasıl kaynatılır?

Vişneler suyunu saldığında ocağa alın. Aroma vermesi için karanfili tencereye ekleyerek kısık ateşte reçeli kaynatmaya başlayın. Reçel kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kıvam aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.

Çilek reçeli kaç dk kaynatılmalı?

Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır. 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür. Hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır. Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.