Altın Mevduat Hesabı ne kadar kazandırır?

İçindekiler:

  1. Altın Mevduat Hesabı ne kadar kazandırır?
  2. Altın Mevduat hesabı var mı?
  3. Halkbank altın mevduat hesabı nedir?
  4. Halkbank altın hesabı nasıl çalışır?

Altın Mevduat Hesabı ne kadar kazandırır?

100 gram altını yüzde 2 yıllık faizle bankaya yatırırsanız, bir yıl sonunda 2 gram altını faiz olarak banka size verir. Bankada altın faiz bir aylık olsun derseniz, aynı bilgilerle aylık altın faizi getirisi ise 0,16 gram olur. Ancak bankaların altın faizleri üzerinden Devlet yüzde 15 otomatik vergi keser.

Altın Mevduat hesabı var mı?

Altın hesabı, vadeli ve vadesiz olmak üzere iki türlüdür. Vadeli altın hesabı, seçilen vade süresince altınlardan belirli bir faiz oranı üzerinden kazanç sağlanmasını ifade eder. ... Vadesiz altın mevduat hesabı ile gelir vergisi ya da herhangi bir masraf ödemeden altın alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Halkbank altın mevduat hesabı nedir?

30-400 gün aralığında vadelerde hesap açılışı yapılabilecektir. Vadeli Altın Mevduat Hesabı ürünü yurtiçi ve KKTC şubelerinde açılabilecektir. Vadeli Altın Mevduat Hesabınız için mutlaka Vadesiz Altın Mevduat Hesabınız olması gerekmektedir. Altın, faiz tutarı ve vergi vb kesintiler gram altın cinsindendir.

Halkbank altın hesabı nasıl çalışır?

Halkbank mobil internet üzerinden otomatik talimat vererek altın birikimi yapabilirsiniz. Hesaba ait özellikler şu şekildedir; Birikimli altın hesabına aylık veya 3 aylık periyotlar için altın alımı talimatı verebilirsiniz. Otomatik alım talimatını vadesiz hesabınızdan veya Halkbank kredi kartınızdan verebilirsiniz.