Soluk kelimesinin eş sesli anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Soluk kelimesinin eş sesli anlamı nedir?
  2. Küme kelimesinin eş anlamlısı ne?
  3. Nefes Anlamdaşı nedir?
  4. Yemin ant eş anlamlı mı?
  5. Asker kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Yaş kaç anlamı var?
  7. Kocaman eş anlamlısı nedir?

Soluk kelimesinin eş sesli anlamı nedir?

Soluk Eş Anlamlısı Soluk kelimesine karşılık olarak, 'nefes' sözcüğünü kullanabilirsiniz. Peki, soluk ya da nefes sözcüğünün anlamı nedir? Ciğerlere çekilen ve yine akciğerlerden atılan hava soluk olarak bilinmektedir.

Küme kelimesinin eş anlamlısı ne?

küme kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : grup, öbek, takım, lig, tomar.

Nefes Anlamdaşı nedir?

Nefes kelimesinin eş anlamı olan sözcükler ile ilgili tüm detaylar. Nefes kelimesi yaygın olarak kullanılmasıyla bilinen kelimedir. Nefes kelimesiyle aynı anlama sahip olan kelimelerden biri de, soluk kelimesidir.

Yemin ant eş anlamlı mı?

Yemin kelimesinin, birçok kaynağa göre en sık kullanılan eş anlamı 'ant' kelimesidir. Eş anlamlı tek karşılığı olmasına rağmen, yerini tam olarak tutmasa da, benzer olma özelliği taşıyan bir kelime olarak 'ahit' kullanılabilir.

Asker kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu doğrultuda pek çok kişinin merak ettiği asker kelimesine eş anlamlı karşılık olarak, özellikle Mehmetçik ve er sözcükleri yaygın şekilde değerlendirilmektedir. Yazılı pek çok eser de ise çeri ile süer kelimeleri de yeni asker sözüne karşılık olarak anlaşılır.

Yaş kaç anlamı var?

Doğuştan beri geçen ve yıl birimi ile ölçülen zaman, sin (II). Hayatın çeşitli evrelerinden her biri, çağ.

Kocaman eş anlamlısı nedir?

Kocaman kelime anlamı olarak büyük ve çok iri demektir. Kocaman kelimesine yaklaşık 4 adet eş anlamlı kelimeler bulunmaktadır. Kocaman kelimesinin eş anlamlı kelimeleri arasında iri, büyük, hantal ve koca kelimeleri yer almaktadır.