OSYM2 tercihler ne zaman acıklanacak?

İçindekiler:

  1. OSYM2 tercihler ne zaman acıklanacak?
  2. Yks2021 ek tercih ne zaman?
  3. Ek tercihler ne zaman belli olacak?
  4. Universite ikinci tercihler ne zaman acıklanacak?
  5. Ek tercihlerde sıralama nasıl olmalı?
  6. 2 ek tercihler ne zaman yapılacak 2020?

OSYM2 tercihler ne zaman acıklanacak?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Yks2021 ek tercih ne zaman?

Adaylar, 2021 YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20- tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

Ek tercihler ne zaman belli olacak?

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları bugün (1 Ekim Cuma) açıklandı. Sonuçlar, "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenilebilecek.

Universite ikinci tercihler ne zaman acıklanacak?

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları bugün (1 Ekim Cuma) açıklandı. Sonuçlar, "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenilebilecek. Herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar ise 140 puanla alan üniversitelere yeniden tercih yapabilecek.

Ek tercihlerde sıralama nasıl olmalı?

-Ek yerleştirmelerde tercih yapabilmek için 1. Yerleştirmede de tercih yapmış fakat yerleştirilememiş olmak gerekir. -ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu çok iyi incelemelisin. -En çok istediğin bölüme 1. sırada yer vermelisin; diğerlerini de aynı mantığa göre sıralayabilirsin.

2 ek tercihler ne zaman yapılacak 2020?

2020 yılında YKS ek tercihleri 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yıl 2021-YKS Ek yerleştirme başvuruları 20-23 Eylül arasında alınacak. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.