65 Yaş altı seyahat izni gerekiyor mu?

İçindekiler:

  1. 65 Yaş altı seyahat izni gerekiyor mu?
  2. 20 Yaş altı seyahat izin belgesi almak zorunda mı?
  3. Seyahat izin belgesi hangi durumlarda veriliyor?
  4. 20 yaş altına şehirler arası seyahat yasağı var mı?
  5. 20 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mı?
  6. Özel araçla şehirler arası yolculuk yasak mı?
  7. 18 Yaş Altı şehirler arası seyahat yasağı var mı?
  8. 2021 18 Yaş altı seyahat edebilir mi?
  9. 18 yaş altı tek başına seyahat edebilir mı?

65 Yaş altı seyahat izni gerekiyor mu?

17 Mayıs'ta açıklanan Yeni Kademeli Normalleşme kararlarıyla birlikte 65 yaş üstü vatandaşların seyahat izin belgesi alma zorunluluğu kaldırıldı. ... Yeni genelgeye göre Seyahat İzin Belgesi sadece hafta içi akşam ve hafta sonları özel araçlarla yapılacak şehirler arası yolculuklar için tüm yaş grupları için gerekiyor.

20 Yaş altı seyahat izin belgesi almak zorunda mı?

20 yaş altı gençler ve çocuklarımız 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

Seyahat izin belgesi hangi durumlarda veriliyor?

SEYAHAT İZİN BELGESİ KİMLERE VERİLİR? ... - Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar. - Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar.

20 yaş altına şehirler arası seyahat yasağı var mı?

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN SEYAHAT YASAĞI VAR MI? ... Ayrıca 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir risk grubu ayrımı yapılmaksızın ve izne tabi olmaksızın şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

20 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mı?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Özel araçla şehirler arası yolculuk yasak mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahate çıkmalarına müsade edilmeyecek. ... Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor.

18 Yaş Altı şehirler arası seyahat yasağı var mı?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

2021 18 Yaş altı seyahat edebilir mi?

1 HAZİRAN 2021 GENELGESİNE GÖRE Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

18 yaş altı tek başına seyahat edebilir mı?

1 Hazirana kadar devam edecek olan Kademeli Normalleşme genelgesi ile birlikte ; 18 yaş altı yolcular Covid-19 öncesinde olduğu gibi tek başına seyahat edebilir. ... 65 yaş üstü yolcular (Asisi olan ve olmayan) seyahat izin belgesi olmadan seyahat edebilirler.