Konya Hangi Anadoluda?

İçindekiler:

  1. Konya Hangi Anadoluda?
  2. Konya hangi illerle sınır?
  3. Konya merkez ilçe neresi?
  4. Konya merkez ilçeleri nelerdir?
  5. Konya'nın akarsuları nelerdir?
  6. Konya'nın batısı neresi?
  7. Konya'nın kaç kazası var?
  8. Türkiye haritasında Konya nerededir?
  9. Konya'da kaç tane ilçe var?
  10. Konya'nın meşhur yemeği nedir?
  11. Konya öğrenci için nasıl bir şehir?
  12. Konya Kışın soğuk mu?
  13. Konya merkezde kaç ilçe var?
  14. Konya ilçesi kaç tane?

Konya Hangi Anadoluda?

Bu şehir, Türkiye'nin yedi bölgesinden birisi olan İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır. Konya bu bölgenin güneyinde yer alır. Bu şehrin bulunduğu bölüm ise Konya Bölümü olarak adlandırılır. Bu şehrin çevresindeki iller; Aksaray, Niğde, Mersin, Karaman, Antalya, Isparta, Afyon, Eskişehir ve Ankara'dır.

Konya hangi illerle sınır?

39.000 km²'lik yüz ölçümü ile Türkiye'nin en geniş ili olan ve Orta Anadolu yaylası üzerinde Ankara, Aksaray, Niğde, Mersin, Karaman, Antalya, Isparta, Afyon ve Eskişehir illeri ile komşu olan Konya, 36° 22' ve 39° 08' kuzey paralelleri ile 31° 14' ve 34° 05' doğu meridyenleri arasında yer alır.

Konya merkez ilçe neresi?

Konya ilinde 31 ilçe vardır. Karatay, Meram ve Selçuklu, merkez ilçeleridir.

Konya merkez ilçeleri nelerdir?

Konya ilinde 31 ilçe vardır. Karatay, Meram ve Selçuklu, merkez ilçeleridir.

Konya'nın akarsuları nelerdir?

Konya'da akarsuların su toplama havzaları farklı yönlere akış gösterirler. Bunlardan Yukarı Sakarya Nehri'ne ulaşan Gökpınar Deresi ile Karadeniz'e, Göksu Nehri'nin kuzey kolu olan Hadim Çayı, Manavgat Nehri'nin yukarı havzası çevresindeki dere ve çaylar açık havza niteliğinde olup sularını Akdeniz'e ulaştırırlar.

Konya'nın batısı neresi?

Konya ili; Anadolu Yarımadası'nın ortasında bulunan İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde,şehrin kendi adıyla anılan Konya bölümünde yer almaktadır. Konya'nın doğusunda Niğde, güneyinde İçel ve Antalya, batısında Isparta ve Afyonkarahisar, kuzeybatısında Eskişehir, kuzeyinde de Ankara illeri yer almaktadır.

Konya'nın kaç kazası var?

Konya'nın toplamda 31 ilçesi bulunmaktadır.

Türkiye haritasında Konya nerededir?

Konya ili Anadolu Yarımadası'nın ortasında bulunan İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde, şehrin kendi adıyla anılan Konya bölümünde yer almaktadır. İlimiz topraklarının büyük bir bölümü, İç Anadolu'nun yüksek düzlükleri üzerine rastlar. Güney ve güneybatı kesimleri Akdeniz bölgesine dahildir.

Konya'da kaç tane ilçe var?

Konya
İlçe Sayısı:31
Belediye Sayısı:32
Köy Sayısı:0

Konya'nın meşhur yemeği nedir?

Konya ile özdeşleşen yöresel tatlardan biri olan Etli Ekmek, Türkiye'nin her yerinde de bulabileceğiniz fakat Konya'da yapılanın tadını yakalayamayacağınız gelenekselleşmiş lezzetlerdendir. Lahmacuna benzetilen fakat oldukça farklı bir tat olan Etli Ekmek, Konya'nın millileşmiş yemeklerinden biridir.

Konya öğrenci için nasıl bir şehir?

Türkiye'nin yüzölçümü olarak en büyük ili olma özelliği taşıyan Konya, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Toplam yüzölçümü 40.838 km2'dir. Türkiye'nin en kalabalık yedinci şehri olan Konya'da TÜİK'in 2016 verilerine göre yaklaşık 2.161.303 kişi yaşamaktadır.

Konya Kışın soğuk mu?

Konya'da karasal iklim hüküm sürer. Yazları kuru ve sıcak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Gece ile gündüz arası sıcaklık farkı yazın 16-22 derece arasındadır. Baharları ve kışları nemden dolayı bu fark 9-12 °C'ye kadar düşer.

Konya merkezde kaç ilçe var?

Konya
İlçe Sayısı:31
Belediye Sayısı:32
Köy Sayısı:0

Konya ilçesi kaç tane?

Konya ilçeleri; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak'tır.