Göbek deliği akıntısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Göbek deliği akıntısı neden olur?
  2. Göbek deliği iltihabına ne iyi gelir?
  3. Göbek deliği için hangi doktora gidilir?
  4. Göbek deliği pisliği nasıl temizlenir?
  5. Göbek deliğinden neden iltihap akar?
  6. Göbek bağı iltihabı nasıl anlaşılır?
  7. Göbek düşmesi hangi hastalıklara yol açar?
  8. Göbek temizleme nasıl yapılır?
  9. Göbek bakımı nasıl yapılır?
  10. Göbek deliğinden iltihap gelmesi nedir?
  11. Göbek deliği temizlenir mi?
  12. Bebeklerde göbek iltihabı nasıl tedavi edilir?
  13. Yenidoğan göbek iltihabı nasıl geçer?
  14. Göbek düşmesini nasıl anlarsın?
  15. Göbek düşmesi nasıl belli olur?
  16. Bebeğin göbek deliği nasıl temizlenir?
  17. Göbek temizleme seti nasıl kullanılır?
  18. Göbek bağının düşmesi için ne yapılmalı?
  19. Göbek bağına tentürdiyot sürülür mü?
  20. Göbek deliğinin kokması normal mi?

Göbek deliği akıntısı neden olur?

Kir, bakteri, mantar ve diğer mikroplar göbek deliğinizin içinde sıkışıp çoğalabilir. Bu da bir enfeksiyona neden olabilir. Göbek deliğinizden sızan sıvı genellikle beyaz, sarı, kahverengi veya kanlı akıntı şeklindedir. Bu akıntı da ağır bir kokuya sahiptir.

Göbek deliği iltihabına ne iyi gelir?

Göbek iltihabının medikal tedavisi için antibiyotik ve analjesik ilaçlar kullanılabilir. Bazen göbek deliğindeki deri laserasyon ve erozyonları için gümüş nitratlı kalem kullanılır. Fakat cerrahi müdahale, genelde komplikasyonlar geliştiğinde uygulanır.

Göbek deliği için hangi doktora gidilir?

Göbek deliği iltihabı, göbek bölgesinde ağrı ve şişlikliğine genel cerrahi bölümü bakar.

Göbek deliği pisliği nasıl temizlenir?

Tuzlu su: 1 çay kaşığı yemek tuzunu 1 bardak sıcak suya ekleyerek bir solüsyon hazırlayın. Parmağınızı veya bir lif kullanarak göbek deliğinizin içini solüsyonla hafifçe ovalayın. Biraz bekledikten sonra bölgeyi durulayıp nazikçe kurutun. Göbek deliğinizden garip bir koku geliyorsa bu yöntem özellikle etkilidir.

Göbek deliğinden neden iltihap akar?

Özellikle çocuklarda ortaya çıkan göbek deliği iltihabının pek çok nedeni olabilir. Özellikle kötü hijyen alışkanlığı, yapısal bir biçimde göbek çukurunun dar olması, piercing kullanımı, aşırı şekilde kilo alınması, aşırı terleme ve göbek deliğinin çok fazla kurcalanması sonucunda göbek deliğinde iltihap oluşabilir.

Göbek bağı iltihabı nasıl anlaşılır?

Eğer göbek bağından yeşil akıntı ve/veya pis koku geliyorsa çevresinde kızarıklık veya şişlik oluşuyorsa bu bebeğinizde omfalit (göbek deliği iltihabı) işaretidir. Hiç zaman kaybetmeden doktora başvurun. Ayrıca erken veya geç düşen göbek bağı enfeksiyon için müsait bir ortam yaratmaktadır.

Göbek düşmesi hangi hastalıklara yol açar?

Göbek düşmesine en sık eşlik eden hastalık, mini göbek fıtığıdır. Diğer eşlik eden hastalıklar ise; karın migreni, karın epilepsisi ve depresyondur. Hastaların bazılarında göbek düşmesi belirtilerine İrritabıl Barsak Sendromu eşlik edebilir. Bu hastaların psikolojik durumları oldukça fazla değişkenlik göstermektedir.

Göbek temizleme nasıl yapılır?

Temiz tutun Her bez değişiminde göbek kordonu parçasına %70 alkol ile bakım yapılmalıdır. Bakım talimatlarına uygun olarak; kordon, idrar veya kaka ile kirlenmiş veya yapışkan hale gelmişse temiz su (kaynamış, ılımış) ile temizleyin.

Göbek bakımı nasıl yapılır?

Göbek deliği Göbek deliğinizin haftada bir ve belirli bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. 1 sıcak bardak suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Su hafif soğuyunca göbek deliğinizi bu su ile yıkayın. Ardından pamuklu çubuk yardımı ile içeride kalan kirleri alın.

Göbek deliğinden iltihap gelmesi nedir?

Kişinin göbek deliğinde oluşan yangılar genel olarak göbek deliği enfeksiyonu olarak bilinmektedir. Göbek deliğinin yapısı gereği bakteri ve mantarlar göbek deliğine yerleştiği takdirde hızla çoğalabilirler. Bu durumda da göbek deliği iltihabı olur.

Göbek deliği temizlenir mi?

Parmağınızı veya bir lif kullanarak göbek deliğinizin içini solüsyonla hafifçe ovalayın. Biraz bekledikten sonra bölgeyi durulayıp nazikçe kurutun. ... Tipik bir duş, göbek deliğinizdeki bakterilerin ve kirin etraflıca temizlenmesi için yeterli değildir. Göbek deliği temizliği haftada en az bir kere yapılmalıdır.

Bebeklerde göbek iltihabı nasıl tedavi edilir?

0-1 ay arasında olan yenidoğan bebeklerde iltihabın kana karışarak vücuda yayılma olasılığı çok yüksek olduğu için yakın takip ve bakım gerekmektedir. Bu nedenle bu dönemde görülen göbek deliği iltihabında bebek mutlaka hastaneye yatırılmaktadır ve antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

Yenidoğan göbek iltihabı nasıl geçer?

Ciddi enfeksiyon erken teşhis edildiğinde çoğu bebek birkaç hafta içinde tamamen iyileşir ancak intravenöz antibiyotik alırken genellikle hastanede kalmaları gerekebilir. Bebek enfeksiyonu kurutmak için ameliyat olmuşsa, göbek deliğine gazlı bez konulabilir. Gazlı bez kesimi açık tutar ve irin boşalmasını sağlar.

Göbek düşmesini nasıl anlarsın?

Göbek düşmesi; halk arasında kullanılan bir tabirdir. Tekrarlayan karın ağrısı, şişkinlik, sırt ağrısı, bulantı, kusma, karında farklı yerlerden nabzın hissedilmesi, depresyon belirtileri karakteristik özellikleri arasındadır.

Göbek düşmesi nasıl belli olur?

  • Göbek ve çevresinde ağrı
  • Göbekte ağırlık hissi.
  • Hâlsizlik.
  • Yorgunluk ve takatsizlik hissi.
  • Yemeklerden sonra karında ve özellikle göbek kısmında şişkinlik.
  • Mide ekşimesi.
  • Mide bulantı
  • Ara ara baş dönmesi.
Daha fazla öğe...•BE

Bebeğin göbek deliği nasıl temizlenir?

Yenidoğanlarda Göbek Bakımı Göbek bağına düşene kadar fazla dokunulmaması, ılık su ve süngerle temizlenmesi gerekmektedir. Göbek bağının hava aldığından ve bebeğin bezini takarken bezin göbek bağını kapatmadığından emin olmak gerekmektedir.

Göbek temizleme seti nasıl kullanılır?

Birinci kullanım şeklinde; steril mendil paketi açılır, solüsyon mendile sıkılır, bebeğin göbeği silinir. İkinci kullanım şeklinde de solüsyon bebeğin göbeğine sıkılır, steril mendil paketi açılır ve bebeğin göbeği silinir.

Göbek bağının düşmesi için ne yapılmalı?

Göbek bağının bakımı için yararlı ipuçları
  1. Bebeğinizin bezini her değiştirdiğinizde, göbek bağının dibinde, göbek deliğine en yakında yer alan bölgeye özen gösterin. ...
  2. Göbek bağı yarasına hava gelmesine çalışın. ...
  3. Bebek bezlerinin yaraya temas etmesini önlemeye çalışın. ...
  4. Kabuğun kendi kendine düşmesine izin verin.
Daha fazla öğe...•BE

Göbek bağına tentürdiyot sürülür mü?

BEBEĞİNİZİN GÖBEĞİNE MÜDAHALE ETMEYİN Enfeksiyondan korumak adına göbek bağına herhangi bir losyon ya da bitkisel ürünler sürülmemeli. Saç kurutma makinesi ile kuruması için müdahale edilmemeli.

Göbek deliğinin kokması normal mi?

Kıyafetler de göbek deliğinde kokuya neden olabilir. Bunun sebebi ise tekstil lifleri veya kumaş tüylerinin göbek deliği kıvrımlarında birikmesidir. Bu atıklar uzun zaman göbek deliğinde beklerse göbek taşı bile oluşturabilirler. Göbek deliğinde oluşan kötü koku zamanla enfeksiyona dönebilir.