657 125 madde nedir?

İçindekiler:

  1. 657 125 madde nedir?
  2. DMK 130 nedir?
  3. 657 122 madde nedir?
  4. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi nedir?
  5. 657 devlet memurlarına uyarma cezası nasıl verilir?
  6. Devlet memurlarına disiplin cezası nasıl verilir?
  7. 657 ye göre başarı belgesini kimler verir?
  8. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 48 1 A 5 nedir?
  9. Memura uyarı cezası verilirse ne olur?
  10. Memura ceza nasıl verilir?
  11. Memura soruşturma açılırsa ne olur?
  12. Devlet memurluğundan çıkarma cezasını kim verir?

657 125 madde nedir?

TEMEL İLKELER (Madde-125) →Öğrenim durumları nedeniyle yükselebilecekleri kadroların son kademelerinde bulunan Devlet memurlarının, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının verilmesini gerektiren hallerde, brüt aylıklarının 1/4 - 1/2 kesilir ve tekerrüründe görevlerine son verilir.

DMK 130 nedir?

(2) Savunma hakkı: Madde 130 – Devlet memuru hakkında savunması alınmadan disiplin cezası verilemez. Soruşturmayı yapanın veya yetkili disiplin kurulunun 7 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapmıyan memur, savunma hakkından vazgeç- miş sayılır.

657 122 madde nedir?

Bilindiği üzere, 657 sayılı Kanunun 122 nci maddesinde; “Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde ...

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memurluğuna alınacaklarda aranılan şartları düzenleyen 48 inci maddesinin genel şartlara ilişkin (A) bendinde “Kamu haklarından mahrum bulunmamak” ve “Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla ...

657 devlet memurlarına uyarma cezası nasıl verilir?

Uyarma Cezası, ceza verilecek memurun disiplin amiri tarafından verilir. Disiplin amirleri her kurum için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Örneğin, okuldaki öğretmen hakkında disiplin cezası vermeye yetkili amir, okul müdürüdür. Özel kanunların disiplin cezası vermeye yetkili amir ve kurullarla ilgili hükümleri saklıdır.

Devlet memurlarına disiplin cezası nasıl verilir?

Uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri tarafından; kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, memurun bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra, atamaya yetkili amirler il disiplin kurullarının kararlarına dayanan hallerde Valiler tarafından verilir.

657 ye göre başarı belgesini kimler verir?

Vali, ilçe sınırları içinde görevli personele Kaymakam tarafından verilebilir. Madde 9- (1) Üstün Başarı Belgesi, merkez ve yurtdışı teşkilatı personeline Bakan, il sınırları içinde görevli personele Vali, ilçe sınırları içinde görevli personele Kaymakam tarafından verilir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 48 1 A 5 nedir?

Bu değişiklikle 657 sayılı Kanun'un 48/A-5 bendi; "Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı ...

Memura uyarı cezası verilirse ne olur?

Uyarma cezası, verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır. Disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Uyarma cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.

Memura ceza nasıl verilir?

Disiplin Cezası Vermeye Yetkili Amir ve Kurullar Devlet memurluğundan çıkarma cezası amirlerin bu yoldaki isteği üzerine, memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulu kararı ile verilir. Disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulunun ayrı bir ceza tayinine yetkisi yoktur, cezayı kabul veya reddeder.

Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Memur disiplin soruşturması aşamaları sonucunda bir takım cezalar verilecektir. ... En hafif cezadan en ağırına doğru bir sıralamaya tabii tutacak olursak; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezasıdır.

Devlet memurluğundan çıkarma cezasını kim verir?

Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası Vermeye Yetkili Amir ve Kurullar. Yukarıda belirtilen Kanun hükümleri gereğince memurluktan çıkarma cezasının amirin talebi üzerine memurun bağlı olduğu kurumun yüksek disiplin kurulu tarafından verilmesi gerekmektedir.