Denk kesirler nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Denk kesirler nasıl yapılır?
  2. Denk kesir nedir sadeleştirme?
  3. Denk kesirler nedir Tonguç Akademi?
  4. 2 3 kesri hangi Kesre denktir?
  5. Kesirler nasıl karşılaştırılır?
  6. Basit kesir nasıl yazılır?
  7. Tam sayılar nasıl Sadeleştirilir?
  8. Kesirlerde büyüktür küçüktür nasıl yapılır?
  9. 4 sınıf basit kesir nedir?

Denk kesirler nasıl yapılır?

Denk kesir, bir kesrin genişletilmiş ya da sadeleştirilmiş halidir. Kısaca bir bütünün aynı büyüklükteki kısmını gösteren kesirlere denk kesirler denir. Örneğin 1/2 ve 2/4 kesirleri denk kesirlerdir. Çünkü 2/4 kesri 1/2 kesrinin 2 ile genişletilmiş halidir ve her iki kesir de bir bütünün yarısını gösterir.

Denk kesir nedir sadeleştirme?

Birbirleri ile aynı oranları ifade eden ancak eşit olmayan kesirlere denk kesirler denmektedir. ... Birbirine eşit olmayan ancak sadeleştirme veya katlama durumlarında eşitlik yakalanabilen kesirler bulunmaktadır.

Denk kesirler nedir Tonguç Akademi?

Denk kesir: Değeri aynı olan kesirlere denk kesir denmektedir. Bu kesirler aynı oran ile beraber Ayrıca aynı miktarı göstermektedirler. Yani her koşulda birbirine denk ve birbirine eşit olarak bilinen kesirlerdir. Bu kesirler hem basit kesir hem de bileşik kesir olabilir.

2 3 kesri hangi Kesre denktir?

Yani 2 bölü 3, 4 bölü 6 'ya eşittir ve ayrıca 6 bölü 9'a da eşittir.

Kesirler nasıl karşılaştırılır?

Payları Aynı Olan Kesirleri Karşılaştırma ve Sıralama Payları aynı olan kesirleri karşılaştırırken paydalarına bakarız. Burada paydası küçük olan kesir büyük olandır. Yani hangi kesrin paydası küçük ise o daha büyüktür.

Basit kesir nasıl yazılır?

BASİT KESİR: Payı paydasından küçük olan kesirlere basit kesir denir. ÖRNEK: 2 1 7 2 \dfrac{21}{72} 72 21'nin payı 21 ve paydası 72'dir. Payı paydasından küçük olduğu için 2 1 7 2 \dfrac{21}{72} 72 21 bir basit kesirdir.

Tam sayılar nasıl Sadeleştirilir?

Sadeleştirme yaparken, genellikle, böldüğümüz sayının üzerini çizip sağ üstüne bölme işleminin sonucunu yazarız. ÖRNEK: 4 6 kesrini sadeleştirelim. Payı 2'ye bölersek 3 buluruz.

Kesirlerde büyüktür küçüktür nasıl yapılır?

Payları Aynı Olan Kesirleri Büyükten Küçüğe Sıralama Payları aynı olan kesirleri sıralarken paydası küçük olan kesir en büyüktür. Paydası büyük olan ise en küçük kesirdir.

4 sınıf basit kesir nedir?

Payı, paydasından küçük olan kesirlere basit kesirler denmektedir. Yani mesela payı 3 olan bir kesrin paydası Her zaman 3'ten büyük olmalıdır. Örnek: Payı 4 olan ve paydası 7 olan basit kesri yazalım ve okuyalım. 4/7 = Dört bölü yedi ya da altıda dört şeklinde ifade etmek mümkün.