Kolesterol yüksekliği hangi hastalıklara yol açar?

İçindekiler:

  1. Kolesterol yüksekliği hangi hastalıklara yol açar?
  2. Kolesterol yüksekliği nasıl tedavi edilir?
  3. Kanda kolesterolün yükselmesi neye sebep olur?
  4. Kolesterol yüksek olunca baş ağrısı yapar mı?
  5. Kolesterolü Düşüren Besinler Nelerdir?

Kolesterol yüksekliği hangi hastalıklara yol açar?

Yüksek kolesterol, hangi damarların daraldığına veya tıkandığına bağlı olarak, başka hastalık risklerini de artırır. Bu hastalıklar arasında koroner kalp hastalığı, felç ve periferik vasküler hastalık yer alır. Yüksek kolesterol, aynı zamanda diyabet ve yüksek tansiyonla da bağlantılıdır.

Kolesterol yüksekliği nasıl tedavi edilir?

Dengeli bir diyet - Kolesterolün neredeyse % 15'i sıkı bir diyet ile azaltılabilir. Daha az doymuş yağ, rafine edilmiş şeker ve alkol tüketimi önemlidir. Diyetinize daha fazla meyve, sebze, yağsız protein ve tahıl eklemeniz kolesterolün düşürülmesine yardımcı olabilir.

Kanda kolesterolün yükselmesi neye sebep olur?

Kötü beslenme: Hayvansal ürünlerde bulunan doymuş yağın yanı sıra, işlenmiş abur cubur tarzı ürünlerde bulunan trans yağları tüketmek bireylerin kolesterol seviyesini yükseltebilir. Kırmızı et ve tam yağlı süt ürünleri gibi kendiliğinden kolesterolü yüksek olan gıdalar da kolesterol seviyesini artırabilir.

Kolesterol yüksek olunca baş ağrısı yapar mı?

Yüksek kan kolesterolü izole ve komplike değilse semptomlara neden olmaz. Ancak belirli bir aşamadan itibaren baş ağrısı gibi işaretler ortaya çıkabilir; bunlar sıklıkla ilişkili yüksek tansiyona bağlı olabilir. Ağrı genellikle ense kökünden gelir.

Kolesterolü Düşüren Besinler Nelerdir?

Omega 3 ve doymamış yağ asitleri bakımından zengin, protein içeren yağlı tohumlar kan basıncını ayarlar ve kolesterolü düşürür. İçerdikleri potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi gıdalar kolesterolü düzenler ve kalp sağlığını korur. Yağlı balıklar içerisinden alabalık, somon ve uskumru gibi türleri mutlaka tüketilmelidir.