POMEM sınavı ne zaman 2021?

İçindekiler:

  1. POMEM sınavı ne zaman 2021?
  2. POMEM sınavına kimler girebilir?
  3. POMEM kaç aşamalı?
  4. POMEM sınav başvurusu ne zaman?
  5. POMEM nedir ne işe yarar?
  6. Pomem parkur kaç saniye 2021?
  7. POMEM eğitimi hangi illerde var?
  8. POMEM den mezun olanlar ne olur?
  9. 2021 PÖH nasıl olunur?

POMEM sınavı ne zaman 2021?

27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır.

POMEM sınavına kimler girebilir?

MADDE 5 – (1) POMEM'lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler. ... (2) POMEM giriş sınavına başvurular her dönem için, Başkanlık tarafından belirlenen yer ve ilan edilen tarihler arasında şahsen yapılır.

POMEM kaç aşamalı?

POMEM polis alımlarında 3 önemli aşama bulunuyor. İlk etapta adaylar ön sağlık kontrolünden geçiriliyorlar. Burada polis olmak için yeterli fiziki özelliklere ve sağlık şartlarına sahip olup olmadıkları kontrol ediliyor. Alımlardaki bir diğer aşama ise fiziki yeterlilik sınavı oluyor.

POMEM sınav başvurusu ne zaman?

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

POMEM nedir ne işe yarar?

Birçok kişi POMEM nedir sorusunu merak ediyor. Polis memuru yetiştirmek adına eğitim veren meslek Kurumu POMEM olarak verilmektedir. Aynı zamanda Polis Meslek Eğitim Merkezleri şeklinde de ifade edilir. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, aldıkları sertifika ile beraber görevlerinin başına geçerler.

Pomem parkur kaç saniye 2021?

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.

POMEM eğitimi hangi illerde var?

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

POMEM den mezun olanlar ne olur?

Polis memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde en alt polis rütbesidir. Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler.

2021 PÖH nasıl olunur?

PÖH olmak için Polis Eğitim Merkezi öğrencisi olmak gerekiyor. POMEM öğrencileri, özel harekat birimlerinde görev almak isteğinde bulunabiliyor. Ayrıca EGM bünyesindeki mevcut polislerde gereken şartları taşımaları halinde PÖH başvurusu yapabiliyorlar.