Neme lazım ne demektir TDK?

İçindekiler:

  1. Neme lazım ne demektir TDK?
  2. Alınmak ne demek TDK?
  3. Pundu kelimesinin anlamı nedir?
  4. Punduna ne demek TDK?
  5. Lağzım ne demek?
  6. Havadaki nem oranı ne demek?
  7. Nem hangi dil?
  8. Açığa alınmak ne demek TDK?
  9. Punto hangi dil?
  10. Mızmız ne demek TDK?
  11. Gözleri kamaştırmak ne demek?
  12. Lazım osmanlica ne demek?
  13. Lazım mı lazım mı?
  14. Nem oranı yüksek olunca ne olur?
  15. Su ve nem aynı mı?
  16. Nem en çok nerede olur?

Neme lazım ne demektir TDK?

a. 1. “Bu işle ilgilenmem, buna karışmam” anlamlarında kullanılan bir söz, neme gerek: “Sen gel benim canımı al, sonra da cennete ilet / Sen onu cinlere vadet, cansız neme lazım cennet?” -B. R. Eyuboğlu. 2. zf.

Alınmak ne demek TDK?

Bir sözün, bir davranışın kendisine söylediğini veya yapıldığını sanarak incinmek, kırılmak: “Emekli ajan alınmış gibi maun masanın arkasında oturan kişiyi süzdü.” -O.

Pundu kelimesinin anlamı nedir?

punto) “Bir işi yapmak için fırsat gözetleyip en uygun zamânı bulmak” anlamına gelen Punduna getirmek – Pundunu bulmak deyimlerinde geçer: Nihat (…)

Punduna ne demek TDK?

Punduna Getirmek deyiminin anlamı:Bir şeyi yapmak için uygun şartları elde etmek, fırsat kollamak.

Lağzım ne demek?

lâzım ~ لازم lâzım ::: (a. i.) : 1) gerklilik 2) geçişsiz. lâzım-ı gayr-i müfârık ::: terki caiz olmıyan, onsuz olmıyan, çok gerekli. lâzım ve melzûm ::: biri olunca öbürünün de olması şart olan.

Havadaki nem oranı ne demek?

Havanın içerisinde taşıdığı su buharına nem denir. Havanın taşıyabileceği nem yani su buharı miktarı, sıcaklık ve basınç ile değişir. Sıcaklığın artması, taşınabilecek nem miktarını arttırır.

Nem hangi dil?

Nem kelimesi Farsça kökenlidir.

Açığa alınmak ne demek TDK?

Açığa alınma olarak bilinen görevden uzaklaştırma görevi başında kalmasında sakınca bulunan devlet memurlarının geçici süre ile görevden el çektirilmesidir.

Punto hangi dil?

Punto kelimesi İtalyanca kökenlidir.

Mızmız ne demek TDK?

Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'mızmız'dır. MIZMIZ NE DEMEK? 1- Her şeyde kusur bulan, hiçbir şeyden memnun olmayan. 2- Çevresindekileri rahatsız edecek kadar yavaş olan.

Gözleri kamaştırmak ne demek?

➡Göz Kamaştırmak deyiminin anlamı:Hayran bırakmak, güçlü, parlak bir ışığın kısa bir zaman için görüşü bulandırması, bakılan yeri görmez etmesi anlamlarında kullanılmaktadır.

Lazım osmanlica ne demek?

lazım / lâzım / لازم Lüzumlu, gerekli.

Lazım mı lazım mı?

Bu kelime genellikle Lağzım şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Lazım şeklinde olmalıdır.

Nem oranı yüksek olunca ne olur?

Rüzgârlı havalarda buharlaşma oranı daha fazladır. Su buharı suyun gaz haline dönüşmesi anlamına gelir. Hava ısındıkça buharlaşma artar ve bu da nem oranını arttırır.

Su ve nem aynı mı?

Su Aktivitesi ve Nem arasındaki fark, gıdalarda bulunan toplam suya nem, serbest suya ise su aktivitesi denir. Gıdalarda bulunan toplam su nem olarak ifade edilir.

Nem en çok nerede olur?

Bağıl nemin en fazla olduğu yer denize yakın olan yerler olarak bilinir. Sıcaklığa bağlı olan yerlerde enlem nedeniyle bağıl nem düşüklüğü görülür. Fazla olması ise en fazla Karadeniz Bölgesi olarak bilinir.