Gec döllenme oldugunu nasil anlarim?

İçindekiler:

  1. Gec döllenme oldugunu nasil anlarim?
  2. Idrar testinde Cikmayan gebelik olur mu?
  3. Yumurtlama geç olursa adet gecikir mi?
  4. Gebelik testi hangi durumlarda yanlış çıkar?

Gec döllenme oldugunu nasil anlarim?

Yumurtlama gününden 14 gün sonra regl kanamasının olması beklendiği için gecikme aynı zamanda geç yumurtlamaya da işaret ediyor olabilmektedir. Hamile bir kadının ultrasonda gözlemlenen gebelik haftası ile son adet tarihine göre hesaplanan gebelik haftası birbirini tutmuyorsa geç döllenme gerçekleşmiş olabilir.

Idrar testinde Cikmayan gebelik olur mu?

Evet, 3 haftalık gebelik kan testinde ve idrar testinde çıkmaktadır. Uzmanın yaptığı kan tahlili kesin sonuç verirken idrar testi kesin sonuç veremeyebilir. İdrar testi sonucunuz negatif çıkmış olsa bile hamile olabilirsiniz.

Yumurtlama geç olursa adet gecikir mi?

Adet süreci 28 günde bir olan kadının, yumurtlaması gecikirse, adeti de gecikir. Adet kanaması, yumurtlama gerçekleştiği taktirde oluşur. Yumurtlama gerçekleştikten 14 gün sonra ise adet kanaması başlar. Adetleri hep düzenli olan kadının adeti, geç başlarsa o ay geç yumurtlama olduğu düşünülebilir.

Gebelik testi hangi durumlarda yanlış çıkar?

Testi ne zaman yaptığınıza göre testin yanılma olasılığı ortaya çıkabilir. Testi, periyodunuzun gecikmesinden en az bir hafta sonra yapın. Daha erken yaparsanız yeterli hCG seviyesine ulaşılamadığı için gebe olsanız bile sonuç negatif çıkabilir.