Müşterek temsil ne demek?

İçindekiler:

  1. Müşterek temsil ne demek?
  2. Münferiden ne demek anlamı?
  3. Temsil ve Ilzami ne demek?
  4. Başvuruda bulunan temsil ve ilzam yetkisi ne demek?
  5. Hukukta münferiden ne demek?
  6. Münferit bir olay ne demek?
  7. Mudur münferiden ne demek?
  8. Müştereken imza ne demek?
  9. Ifhamü ne demek?
  10. Munferiden temsile yetkilidir ne demek?
  11. Ilzam ne demek Osmanlıca?
  12. Temsil yetkisi ne demek?
  13. Hukuki anlamda Şamil ne demek?
  14. Müncer ne demek hukuk?
  15. Münferit ne demek cümle içinde?
  16. Sehven yanlış ne demek?
  17. Şirketi ilzam etmek nedir?
  18. Çift imza kuralı nedir?
  19. Ifham ne demek Osmanlıca?
  20. Temsil ve ilzama yetkili ne demek?

Müşterek temsil ne demek?

Müşterek imzaya yetkili kişilerden birinin, şirketi temsil yetkilerini kullanmak üzere, diğer müşterek imza yetkilisine vekaletname vermesi ve bu suretle "kendisine asaleten, diğer yetkiliye vekaleten" tüzel kişiliği temsil etmesi mümkün değildir. Tüzel kişiliklerde yönetim kurulu, yürütme ve temsil organıdır.

Münferiden ne demek anlamı?

Münferiden, "Bireysel olarak, tek başına" anlamına geliyor. Buna göre, camiler bireysel olarak tek başına namaz kılmak isteyenler için açık kalacak. Cemaat olarak gidenler, cami görevlileri tarafından uyarılacak.

Temsil ve Ilzami ne demek?

şirketler hukukunda eğer ilzam yetkiniz varsa şirketi temsil hakkına sahipsinizdir ve altına imza attığınız şeyle şirket bağlanır. diğer yandan temsil yetkisi her halde sınırsız değildir. temsil yetkisini verilirken, temsil yetkisini tutar, süre, imza ve konu ile sınırlandırabilirsiniz.

Başvuruda bulunan temsil ve ilzam yetkisi ne demek?

Kanun'un 321. maddesi ise, temsile yetkili olanların, şirketin amaç ve konusuna giren her türden işleri ve hukuki işlemleri şirket adına yapmak ve şirket unvanını kullanmak hakkına sahip olduklarına hükmeder. ... Anonim şirketlerde temsil ve ilzam konusu ile uygulamada da sıkça karşılaşılmaktadır.

Hukukta münferiden ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir.

Münferit bir olay ne demek?

Münferit olay, herhangi bir grubun ya da çokluğun fikirlerini ve eylemlerini temsil etmez. Bu nedenle, “istisnai”dir; ayrıktır, kural dışıdır. Eskiden “meczup” sözcüğü çok sık kullanılırdı. Bazı münferit olayların faillerine genellikle “meczup” denirdi.

Mudur münferiden ne demek?

Mudur münferiden ne demek? 1. Tek başına yalnız olarak.

Müştereken imza ne demek?

Müşterek imza: Birkaç kişilik gruptan oluşan ve birbirinden farklı kişilerin onaylaması gereken imza modeli. Müşterek tapu: Ortak mülkiyet hakkı olan taşınır ve taşınmazların tüm hak sahiplerine ortaklaşa verilmesi durumu.

Ifhamü ne demek?

(ﺍﻓﻬﺎﻡ) i. (Ar. fehm “anlamak, bilmek”ten ifhām) Anlatma, bildirme; anlatılma, bildirilme: Edemem kimseye bir vech ile hâlimi ifhâm / Gözüme oldu benim iki cihan şimdi harâm (Leskofçalı Gālib). Ayak patırdıları ve vedâ mükâlemeleri eşkıyânın dağılmaya başladıklarını ifham eyledi (Ahmed Midhat Efendi).

Munferiden temsile yetkilidir ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir.

Ilzam ne demek Osmanlıca?

ilzam / ilzâm / الزام / اِلْزَامْ Muaraza veya muhakemede delil göstererek muhalifini susturmak, iskât etmek. Söz ve fikirde galibiyet. İltizam ettirmek. İsnad ve isbat etmek.

Temsil yetkisi ne demek?

Temsil yetkisi, anonim şirketin ticari unvanı altına imzaya yetkili kişilerin imzalarını atması yoluyla kullanılır. Bu kural TTK m. 372/2'de de tekrarlanmıştır. Kural olarak şirket adına imza yetkisi olan temsilcilerden ikisinin müşterek imzası (çift imza) aranır.

Hukuki anlamda Şamil ne demek?

İçine alma, kaplama, kapsama.

Müncer ne demek hukuk?

Müncer nedir? Sonuçlanan, şu veya bu sonuca varan.

Münferit ne demek cümle içinde?

Münferit kelimesi, "Tek, ayrı, kendi başına olan" anlamlarına geldiği için, cümle içerisinde aşağıdaki örnekler gibi kullanılabilir. Örneğin; "Ama bu münferit hayranlıklar aldatmamalı bizi." - Cemil Meriç. "Büyük orkestranın içerisinde münferit sazlar kendiliğinden kaybolurdu" - Ahmet Hamdi Tanpınar.

Sehven yanlış ne demek?

Sehven kelimesi Arapça kökenli olup "yanlışlıkla" anlamına gelen bir sözcüktür. Bu kelime Arapça'da sahw "dikkatsizlikle yapılan hata" anlamına gelir. Hatalı işlemleri, yanlış kullanılan bir kelimeyi, yanlışlıkla yapılan her türlü durumu düzeltmek adına "sehven" kelimesi kullanılır.

Şirketi ilzam etmek nedir?

Ilzam ne demek Osmanlıca? Kanun'un 321. maddesi ise, temsile yetkili olanların, şirketin amaç ve konusuna giren her türden işleri ve hukuki işlemleri şirket adına yapmak ve şirket unvanını kullanmak hakkına sahip olduklarına hükmeder.

Çift imza kuralı nedir?

Yönetim kurulu, iki veya daha fazla üyeden oluşması halinde, anonim şirketi temsil ederken kural olarak çift imza kuralına tabidir. ... Şirketin bu işlemlere sonradan örtülü veya açık onay vermesi halinde işlem şirketi bağlar, aksi durumda yetkisiz temsilcinin sorumluluğu ortaya çıkar.

Ifham ne demek Osmanlıca?

İkna edip sükût ettirmek. Delil göstermekle ve isbat etmekle galip gelmek.

Temsil ve ilzama yetkili ne demek?

Ilzam ne demek Osmanlıca? Kanun'un 321. maddesi ise, temsile yetkili olanların, şirketin amaç ve konusuna giren her türden işleri ve hukuki işlemleri şirket adına yapmak ve şirket unvanını kullanmak hakkına sahip olduklarına hükmeder.