Sosyal sorumluluk alanları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sosyal sorumluluk alanları nelerdir?
  2. Işletme paydaşları nedir?
  3. Iş ahlakının paydaşları nelerdir?
  4. Işletmenin iç paydaşları nelerdir?
  5. Kurumsal iç paydaşlar nelerdir?
  6. Işletmenin ikincil paydaşları kimlerdir?
  7. Paydaş listesi nedir?
  8. Birincil paydaş ne demek?
  9. Ikincil paydaşlar kimdir?
  10. Birincil negatif paydaş nedir?
  11. Paydaş ne demek TDK?
  12. Paydaş Yönetim Stratejisi neleri içerir?
  13. Paydaş Yönetim Stratejisi nelerdir?

Sosyal sorumluluk alanları nelerdir?

En genel anlamıyla kurumsal sosyal sorumluluk dört temel sorumluluk alanından oluşmaktadır. Bunlar, ekonomik sorumluluklar, yasal sorumluluklar, etik sorumlulukları ve hayırseverlik sorumluluklarıdır. Kurumsal sosyal sorumluluğu oluşturan bu dört ana unsur Carroll tarafından bir piramit biçiminde değerlendirilmiştir.

Işletme paydaşları nedir?

Yapılan son çalışmalar ile işletmelerin paydaşları; müşteriler, çalışanlar, sermayedarlar (şirket sahipleri), rakipler, tedarikçiler, toplum, devlet, finansörler ve çevre olarak belirlenmiştir (Spence, Coles, Harris, 2001).

Iş ahlakının paydaşları nelerdir?

Paydaşlara örnek olarak hissedarlar, çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler, hükümetler, diğer kuruluşlar ve genel olarak toplum verilebilir. Paydaş kavramı ve şirketin buna karşı yükümlülüğü, işin modern toplumdaki rolü ile ilgili geniş ahlaki ve etik sonuçları vardır.

Işletmenin iç paydaşları nelerdir?

Kurum içi paydaşlar; kurucu ana sahipler, hissedarlar, yöneticiler ve çalışanlardan oluşur. Kurum dışı paydaşlar ise toplum, hükümet, müşteriler, tedarikçiler, rakipler ve saire kesimlerden oluşur.

Kurumsal iç paydaşlar nelerdir?

İÇ PAYDAŞ NEDİR? Kurumdan etkilenen veya kurumu etkileyen kurum içindeki kişi, grup veya (varsa) ilgili/bağlı kurum/kuruluşlardır. Kurumun çalışanları, yöneticileri iç paydaşlara örnek olarak verilebilir. Kısacası maaşını ve haklarını kurumdan sağlayanlar.

Işletmenin ikincil paydaşları kimlerdir?

İkincil Paydaşlar: Projenin çözmeye çalışacağı sorunla ilgili olarak çıkarları olan veya aracı konumdaki diğer tüm kişi ve kuruluşları kapsar. Bu sorunun çözümünden dolaylı olarak etkilenecek olanlar, fon veren kuruluşlar, ilgili resmi kuruluşlar ve diğer sivil toplum örgütleri ikincil paydaşlardır.

Paydaş listesi nedir?

Paydaş, projenin çıktılarından olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkilenen bireyler ya da bir grup organizasyon olarak tanımlanabilir. ... Bu perspektiften baktığınız muhtemel bir proje başlangıç aşamasında paydaş listesi de; Üst yönetim. Proje takımını oluşturan kimselere.

Birincil paydaş ne demek?

Birincil paydaşlar genellikle iç paydaşlardır, işletme ile ekonomik işlem yapanlardır (örneğin hissedarlar, müşteriler, tedarikçiler, alacaklılar ve çalışanlar). ... Hissedarlar. Kreditörler. Yatırımcılar.

Ikincil paydaşlar kimdir?

Birincil paydaşlar, işletmenin sürekliliği açısından yaşamsal önem taşıyan paydaşlardır. İkincil paydaşlar ise işletme faaliyetlerini etkileme ve bu faaliyetlerden etkilenmekle beraber işletmenin sü- rekliliği açısından yaşamsal öneme sahip olmayan kişi veya gruplardır (Yılmaz, 2009: 106).

Birincil negatif paydaş nedir?

Negatif paydaşlar: Projenin yürütülmesinden ve/veya sonuçlarından olumsuz yönde etkilenen paydaşlardır. Birincil Paydaşlar: Proje sürecinden ve/veya proje sonunda elde edilecek çıktıdan doğrudan etkilenecek olan paydaşlardır. ... Olumsuz etkilenecek birincil paydaşlar ise rakiplerdir.

Paydaş ne demek TDK?

1. Bir ortaklık veya mal üzerinde payı olan kişi. 2. Hisse senedini satın alarak elinde bulunduran kişi.

Paydaş Yönetim Stratejisi neleri içerir?

Tipik olarak, kilit paydaşlar arasında müşteriniz, proje ekibiniz, sponsorunuz, kaynak yöneticileriniz ve yürütme komitesi bulunur. Proje paydaş yönetimi, beklentileri ele alan, çatışmaları çözen ve paydaş ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan bir paydaş yönetimi stratejisi oluşturmayı içerir.

Paydaş Yönetim Stratejisi nelerdir?

Paydaşların yönetimine ait 4 temel strateji mevcuttur. Bunlar paydaşın “güç” ve “ilgi” derecesine göre belirlenir....PROJE PAYDAŞ YÖNETİMİ

  • İzle (Güç düşük – ilgi düşük)
  • İhtiyaçlarını yerine getir (Güç yüksek – ilgi düşük)
  • Bilgilendir (Güç düşük – ilgi yüksek)
  • Yakından yönet (Güç yüksek – ilgi yüksek)