Ilgi zamirleri neler?

İçindekiler:

  1. Ilgi zamirleri neler?
  2. Kendi ne zamiri?
  3. Ilgi zamiri nedir 9 sınıf?
  4. Kişi zamiri iyelik eki alır mı?

Ilgi zamirleri neler?

İlgi zamirleri, Türkçede aitlik eki -ki ile oluşturulan zamirlerdir. Bu nedenle zaman zaman aitlik eki ve ilgi zamiri kavramları eş anlamlı olarak kullanılır. İlgi zamiri belirtili isim tamlamalarında ikinci kısmın (tamlananın) yerine geçer. Senin sunumun benimkinden çok daha güzel oldu.

Kendi ne zamiri?

Dönüşlülük zamiri, kendi sözcüğü ve onun iyelik eki almış halleridir: kendim, kendin, kendisi, kendimiz, kendiniz, kendileri. Bazı kaynaklarda şahıs zamiri olarak da nitelenir. Ödevlerini kendin yapmalısın.

Ilgi zamiri nedir 9 sınıf?

Cümlede daha önce geçmiş bir ismin ya da isim tamlamalarında tamlananın yerini tutan ek hâlindeki “-ki” zamiridir. İlgi zamiri olan –ki daima kendisinden önce gelerek kelimeye bitişik yazılır ve bir ismin (tamlananın) yerini tutar. cümlesindeki altı çizili sözcüklerdeki “-ki” eki ilgi zamiridir. ...

Kişi zamiri iyelik eki alır mı?

Şahıs isimlerinin yerine kullanılan zamirlerdir: "ben, sen, o, biz, siz, onlar, bizler, sizler." -Tamlayan eki (ilgi hâl eki)ni alabilirler; iyelik eklerini almazlar. Bu durumda şahıs zamirleri tamlamalarda ancak tamlayan olarak kullanılabilirler.