KYK yurt başvuruları kaç günde açıklanır?

İçindekiler:

  1. KYK yurt başvuruları kaç günde açıklanır?
  2. KYK burs sonuçları ne zaman belli olacak?
  3. Burs ne kadar 2022?
  4. Burs başvuru sonuçları nereden öğrenilir?

KYK yurt başvuruları kaç günde açıklanır?

Öğrenciler başvurularını, 12 Eylül Pazar günü saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden yaptı. Şimdi gözler KYK yurt sonuçlarında. Yurt sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih bulunmuyor. Ancak sonuçların 2 hafta içinde ilan edilmesi bekleniyor.

KYK burs sonuçları ne zaman belli olacak?

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden (sonuc.gsb.gov.tr) öğrenebilecek. Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 11 Aralık Cuma saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor.

Burs ne kadar 2022?

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

Burs başvuru sonuçları nereden öğrenilir?

KYK BURS SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR? KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarının her an açıklanması bekleniyor. Sonuçlar https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden ve e-Devlet kapısı üzerinden açıklanacak. Öğrenciler kimlik bilgileri ve e-Devlet şifresi ile KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarını görüntüleyebilecek.