Aloe vera bitkisi ile cilt bakımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aloe vera bitkisi ile cilt bakımı nasıl yapılır?
  2. Aloe vera bitkisi nerelerde kullanılır?
  3. Yüzümüze aloe vera sürdükten sonra yıkanır mı?
  4. Aloe vera ne işe yarar nasıl kullanılır?
  5. Aloe vera haftada kaç kez kullanılır?

Aloe vera bitkisi ile cilt bakımı nasıl yapılır?

Aloe vera jeli ile cildinize çok güzel bir bakım yapabilirsiniz. Jeli bitkiden çıkardıktan sonra yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Aloe vera jelini yüzünüze sürdüğünüz zaman en az 10 dakika beklemeniz yararlı olacaktır. Ardından soğuk su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Aloe vera bitkisi nerelerde kullanılır?

Aloe veranın en çok kullanım alanı şüphesiz cilt üzerinedir. Kan dolaşımını artırması ve iyileşme sürecini hızlandırma nedeniyle yaralar ve yanıklar için alo vera jeli kullanılır. UV ışınlarından doğal bir koruma sağlayan aloe verayı, güneşe çıkmadan önce sürmeniz yeterli olacaktır.

Yüzümüze aloe vera sürdükten sonra yıkanır mı?

Ekstra kalın bir katman herhangi bir ek fayda sağlamaz. En iyi sonuçlar için, aloe vera jeli yüzünüzde yaklaşık 10 dakika bırakın, daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve kurulayın. Saf aloe vera jeli cildinizde çok uzun süre kalırsa kuruma etkisi olabilir.

Aloe vera ne işe yarar nasıl kullanılır?

Aloe Vera bitkisi iki şekilde kullanılır. Bunlardan biri ağız yolu ile diğeri ise cilde uygulanan şekildedir. Ağız yolu ile tüketilmesi vücudun sindirim, boşaltım ve sinir sistemine fayda sağlar, cilde uygulanarak tüketildiğinde ise cilt için şifa olmaktadır.

Aloe vera haftada kaç kez kullanılır?

Hassas cildi doğrudan gözünüzün çevresinden uzak tutarak karışımı tüm yüzünüze eşit şekilde yayın. 1 ila 2 dakika nazikçe masaj yapın, sonra soğuk suyla durulayın ve cildinizi kurulayın. Bu fırçalamayı haftada en az iki kez veya gerektiği şekilde kullanın.