Hipotiroid hastaları ne yiyemez?

İçindekiler:

  1. Hipotiroid hastaları ne yiyemez?
  2. Guatr yan etkileri nelerdir?
  3. Hipotiroidi olanlar ne yapmalı?
  4. Tiroid yüksekliği nasıl tedavi edilir?

Hipotiroid hastaları ne yiyemez?

Guatrojen besin ögelerinin fazla alımı iyot emilimi engellenmektedir. Bu sebeple lahana, brokoli, brüksel lahanası, turp, karnabahar, şalgam, soya fasulyesi, hardal, yer fıstığı gibi besinler çok fazla ve çiğ tüketilmemelidir.

Guatr yan etkileri nelerdir?

Guatr belirtileri Yetersiz hormon salgılanması durumunda kilo alma, uyku hali, uyuşukluk, kuru ve kaba cilt, kabızlık, halsizlik ve saç dökülmesi görülebilir. Normalden fazla hormon salgılandığında ishal, çarpıntı, baş ağrısı, titreme, sinirlilik ve bulantı görülebilir.

Hipotiroidi olanlar ne yapmalı?

Hipotiroidi tedavisi nasıl yapılır? Hipotiroidizm tedavisi, en sık olarak hastaya tiroid hormonunu desteği verilmesi şeklinde yapılır. Bu amaçla levotiroksin isimli ilaç kullanılır. Doz ayarlaması için başlangıçta ara ara kan testleri yapılması gerekir.

Tiroid yüksekliği nasıl tedavi edilir?

Hipotiroidizm nedeni ile artan TSH seviyelerini düşürmekte ilaç tedavisi tercih edilmektedir. Sentetik tiroid hormon ilacı doktor tarafından reçete edilmekte ve hastanın hormon seviyelerini düzenleyerek hipotiroidizmin belirtilerini ortadan kaldırmaktadır.