If diyeti kaç kilo verdirir?

İçindekiler:

  1. If diyeti kaç kilo verdirir?
  2. If diyeti hangi saatlerde yapılır?
  3. If diyeti nedir örnek?
  4. Aralıklı oruç hangi saatlerde yapılır?
  5. Aralıklı Oruçta su içilir mi?
  6. Aralıklı oruçta ne yasak?
  7. 8 16 diyeti nedir?
  8. Aralıklı oruçta tatlı yenir mi?

If diyeti kaç kilo verdirir?

Haftanın 5 günü sağlıklı, 2 günü de çok düşük kaloriyle beslenirseniz 1 ayda 7 kilo vermeniz mümkün. Aralıklı oruç adı verilen diyetle fazla yağlarınızı yakıp, uzun süre kilo kontrolü sağlayabilirsiniz.

If diyeti hangi saatlerde yapılır?

IF'in farklı uygulama metotları mevcuttur ve kişiden kişiye göre hangi metodun uygulanacağı değişebilir. Yaygın aralıklı oruç yöntemleri, günde 16 saatlik oruç veya haftada iki kez 24 saat oruç tutmayı içerir. En yaygın uygulanan versiyonu 16/8 yani 16 saat açlık, geri kalan 8 saat ise yemek serbestliğidir.

If diyeti nedir örnek?

Bu diyeti uygulamanın en kolay yolu, oruç süresine uyku sürenizi de ekleyebilirsiniz. 2) Günde 16 saat oruç tutma; Günün 16 saatini oruç tutup, diğer saatlerde yemeyi içmeyi hedefleyen “16:8” olarak adlandırılan yöntemdir. Bu yöntemde erkekler 16 saat, kadınlar 14 saat oruç tutuyorlar.

Aralıklı oruç hangi saatlerde yapılır?

Sabah 7 ile 11 saatleri arasında aç kalınmasını tavsiye eden aralıklı oruç diyetinde saat 11 ile 12 arasında egzersiz yapılırken 12 ile 18 saatleri arası ise yemek yeme zamanı olarak belirlenmektedir.

Aralıklı Oruçta su içilir mi?

Yeme-içme zamanının serbest olduğu 8 saatlik aralık için de ağırlıklı olarak öğle 12:00 ve akşam 20:00 saatleri arasında tercih edilmektedir. Gün içerisinde su, şekersiz çay ve kahve, soda gibi içeceklerin istenilen saatte tüketilmesi serbesttir.

Aralıklı oruçta ne yasak?

Yağ, şeker ve karbonhidrat gibi besinlerin yasak olduğu birçok diyetin aksine, aralıklı oruçta hiçbir yiyecek bu kadar katı şekilde yasak değil. Önemli olan tek şey zamanlama. Muhtemelen bu sebeple insanlara daha kolay ve çekici geliyor.

8 16 diyeti nedir?

Bu yöntemlerden ilki 8/16 yöntemi olmaktadır. Bu yöntemi tercih eden kişiler günde sadece 8 saat beslenmekte, geri kalan 16 saat boyunca hiç bir kalori almamaktadırlar. Bu 8 saat içerisinde günlük kalorinin alınması gerekmekte. Geri kalan 165 saatte ise su ve bitki çayları içilebiliyor.

Aralıklı oruçta tatlı yenir mi?

"İnsanları kuralları sever. Biraz disipline girmek ve hiçbir şey yemeyeceğimiz belli sürelerin olması olumlu bir şey." Yağ, şeker ve karbonhidrat gibi besinlerin yasak olduğu birçok diyetin aksine, aralıklı oruçta hiçbir yiyecek bu kadar katı şekilde yasak değil.