Çiriş bitkisinin Yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çiriş bitkisinin Yemeği nasıl yapılır?
  2. Çiriş Yoğurtlaması nasıl yapılır?
  3. Çiriş otu hangi yöreye aittir?
  4. Çiriş nasıl pişiyor?
  5. Çirişli bulgur pilavı nasıl yapılır?
  6. Çiriş nasıl tüketilir?

Çiriş bitkisinin Yemeği nasıl yapılır?

Tencereye sıvı yağı koyup içine doğradığınız soğanları ilave edin. Soğan kavrulunca içine çiriş otunu boşaltın. Biraz kavurduktan sonra içine tuz ve pul biberini ilave edin çiriş otu suyunu salıp iyice kavrulduktan sonra üzerine yumurtaları kırın yumurta pişince servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çiriş Yoğurtlaması nasıl yapılır?

Kaynatın ve rengi değişene kadar haşlayın. Haşlanan otu suyundan arındırın. Tavanın içerisine yağları alın ve çiriş otunu ilave edin. 3-4 dakika kadar kavrulan çiriş otunun üzerine baharatlarını ilave edin ve servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurdu ve yağda pulbiberi hazırlayıp, çiriş otu kavurmasının üzerine ekleyin.

Çiriş otu hangi yöreye aittir?

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen çiriş otu; sarızambak, dağ pırasası, yabani pırasa, gülik, güllük, kirkiş otu, kirgiç ve çiviş olarak da bilinen zambakgiller ailesinden sarı çiçekli ve çok yapraklı bir bitkidir.

Çiriş nasıl pişiyor?

Çiriş Otu Yemeği Nasıl Yapılır?
  1. Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Üzerine soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
  2. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. ...
  3. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. ...
  4. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Hicri 10 R.evvel 1441

Çirişli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Çiriş otunuzu doğrayıp tuzlu suya koyun ve 10 dakika bekletin beklettiğiniz otunuzu derin bir tencereye koyun üzerine 2 bardak soğuk su koyup ocağınıza koyun. 5 dakika kaynadıktan sonra suyunu süzün. Tencerenize yağınızı koyup üzerine otunuzu koyun ve bulgurunuzu da katıp karıştırın.

Çiriş nasıl tüketilir?

Çiriş otunun yemeği yapılabildiği gibi böreklere ve çorbalara da eklenerek tüketilebilir. Çay şeklinde hazırlamak istenirse; çiriş bitkisinin yaprakları kaynar suda demlenir, biraz ılıması beklenir ve balla karıştırılarak içilebilir. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan çiriş otu sade olarak da yenebilir.