Türkiye saati geri aldı mı?

İçindekiler:

  1. Türkiye saati geri aldı mı?
  2. Saat Ne Zaman Geri Alınacak 2021?
  3. Kış saati uygulaması ne zaman uygulanacak?
  4. Almanyada saatler Ne Zaman Geri Alınacak 2020?

Türkiye saati geri aldı mı?

Türkiye'de saatler geri alınmadı. Doğru saati öğrenmek için TRT resmi internet sitesini veya manuel saatlerinizi (kol saati, duvar saati vb.) kontrol edebilirsiniz. GMT yani Greenwich Mean Time, başlangıç meridyeni olarak Londra'nın güney doğusundaki Greenwich banliyösünden alır.

Saat Ne Zaman Geri Alınacak 2021?

Yaz saati uygulaması 31 Ekim 2021 Pazar günü sona erecek. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan Yaz Saati Emirnamesi'ne göre, saatler 28 Mart Pazar günü saat 03.00'te bir saat ileri alınacak. Yaz saati uygulaması, 31 Ekim Pazar günü saat 04.00'te sona erecek.

Kış saati uygulaması ne zaman uygulanacak?

Bakanlar Kurulu'nun Kış Saati Emirnamesi'ne göre, saatler 25 Ekim saat 04.00'te bir saat geri alınacak. İleri saat uygulaması 29 Mart'ta başlamış ve konuyla ilgili açıklamada söz konusu emirname çerçevesinde saatlerin 25 Ekim'de yeniden geri alınacağı belirtilmişti.

Almanyada saatler Ne Zaman Geri Alınacak 2020?

Avrupa'da kış saatine bu pazar günü geçilecek ve saatler 24 Ekim'i 25 Ekim'e bağlayan gece bir saat geri alınacak. Avrupa'da kış saati uygulamasıyla ilgili tartışmalar ise son bulmuş değil. Avrupa'da saatler 24 Ekim'i 25 Ekim'e bağlayan gece bir saat geri alınacak ve kış saatine geçilecek.