Gözlük kac tl?

İçindekiler:

  1. Gözlük kac tl?
  2. Yuvarlak gözlük çerçevesi hangi yüzlere yakışır?
  3. Dinlendirici gözlük kimlere verilir?
  4. Üçgen yüze hangi gözlük yakışır?
  5. Yüze göre güneş gözlüğü nasıl seçilir?

Gözlük kac tl?

Devlet gözlük için 2021 yılında 37 TL katkı payı vermektedir. Doktor reçetede size yazdığı gözlüğün fiyatı ne kadar olursa olsun en fazla 37 TL devlet gözlük yardımı yapmaktadır. Devlet Gözlük çerçevesi İçin Ödediği Bedeli; Uzak çerçeveli gözlük bedeli 37, 80 TL.

Yuvarlak gözlük çerçevesi hangi yüzlere yakışır?

Yuvarlak Yüz Yuvarlak bir yüze sahipseniz, seçeceğiniz modeller yüzünüzde zıtlığı yakalamalı. Özellikle yüzünüzü daha uzun gösterecek olan kare ve dikdörtgen çerçeveli modelleri tercih etmelisiniz. Yuvarlak, küçük ve aşağı doğru genişleyen gözlük çerçeveleri yuvarlak yüzler için tercih edilmemeli.

Dinlendirici gözlük kimlere verilir?

Dinlendirici gözlük nedir, var mıdır? Hiçbir kusuru olmayan gözlere, az yorulsun – dinlensin diye verilen gözlüklerdir: Yoktur. Görmeyi çok fazla etkilemeyen, küçük numaralı kırma kusurları için göz hekimlerince, göz yorgunluğu (astenopi) oluşmaması için, devamlı takılmasa da olur ibaresiyle verilmiş gözlüklerdir.

Üçgen yüze hangi gözlük yakışır?

Üçgen tipte bir yüze sahipseniz alnınızı geniş gösterecek düşük saplı çerçevelerden uzak durmalısınız. Tercih edeceğiniz gözlük çene genişliğinizde olmalıdır. Çerçevesiz modeller de bu yüz tipine oldukça uygun olacaktır. Pilot tipi gözlükler ve kedi gözü modeller, üçgen yüzlerin en favori modellerindendir.

Yüze göre güneş gözlüğü nasıl seçilir?

Güneş gözlüğü tercihinde yüzünüze göre seçim yaparken, gözlüğün suratınıza büyük ya da küçük kalmamasına özen göstermelisiniz. Yani yüz hatlarınıza rahatça oturan bir gözlük olmalıdır. Güneş gözlüğünün burnunuza oturuş şekli, yanaklarınıza değmemesi, kaş hizanızda olması dikkat edebileceğiniz özelliklerdendir.