Niğde'nin yöresel kıyafetleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Niğde'nin yöresel kıyafetleri nelerdir?
  2. Ege bölgesi yöresel kıyafetleri nelerdir?
  3. Karadeniz bölgesi yöresel kıyafetleri nelerdir?
  4. Almanların geleneksel kıyafetleri nelerdir?
  5. Antalya'nın yöresel giysisi nedir?
  6. Trabzonlular nasıl giyinir?

Niğde'nin yöresel kıyafetleri nelerdir?

İşlik: Altıparmak kumaştan çizgili hâkim yaka düğmeli olarak dikilir. Şalvar: alpaka kumaştan lacivert renkli ağlı ve bol kesim olarak dikilir. Şal: Erkeklerin beline sardıkları is maliye denen dokuma kuşak genelde kırmızı ağırlıklı olmak üzere karışık renkli dokunmuştur. Fes ve sarık: fes keçeden dokunmuştur.

Ege bölgesi yöresel kıyafetleri nelerdir?

Ege yöresi yazlık kostümü ise bossa, alpaga , kadife gibi Ege kumaşlardan yapılmakta olup kostüm parçaları süzene işlemeli kısa potur, kusak, nakış işlemeli yağlık, altıparmak gömlek, süzene işlemeli kartalkanat, keyfiye bağlamalı fes, çizme-tozluk ve deri çarıktan oluşmaktadır.

Karadeniz bölgesi yöresel kıyafetleri nelerdir?

Yörede kullanılan giysiler arasında çarık, kara lastik, potin, entari, peştamal, kuşak, mes ve lastik ayakkabı yer alır. Bunlar arasında en dikkati çekici ise köy kadınlarının entarilerinin üzerine, bellerine bağladıkları, genellikle beyaz, kırmızı, enlice çizgili veya kareli peştemallerdir.

Almanların geleneksel kıyafetleri nelerdir?

Bugün, lederhosen ve Dirndl kıyafetleri dünya çapında Oktoberfest etkinliklerinde yaygındır.

Antalya'nın yöresel giysisi nedir?

ŞALVAR: Şalvar üçetek kumaştan yapılmaktadır. Eğer üçetek kutnu kumaştan yapılırsa, şalvar saten kumaştan da yapılabilmektedir. Çitariden dikilen şalvarların içi astarlıdır. Uç kısmı ve paça kısmı (15cm.)

Trabzonlular nasıl giyinir?

TRABZON YÖRESİ GİYİM - KUŞAM Eskiden şehirlerde gündelik giysi olarak kadınlarda manusa denilen çizgili, pamuklu, fanusa denilen yünlü ve ipek kadife entariler giyilirdi. Tepelik ve oyalı yemeni başa bağlanırdı. Bu giysiyle sokağa çıkıldığında başa gelen kısma büzgülü ipek, pütü kare çarşaf ve peçe takılırdı.