THY Uçuş Akademisine Nasıl Başvurulur?

İçindekiler:

  1. THY Uçuş Akademisine Nasıl Başvurulur?
  2. Pilot okuluna nasıl girilir?
  3. Pilotlar ayda kaç kere uçar?
  4. Bir pilot haftada kaç kez uçar?
  5. Pilot olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekir?

THY Uçuş Akademisine Nasıl Başvurulur?

İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir. Hâlihazırda dil belgesi bulunan adaylar DLR-1 sınavına davet edilecektir. Dil belgesi bulunmayan en az lisans derecesinde mezun adaylar THY A.O tarafından gerçekleştirilecek İngilizce sınavına davet edilecektir.

Pilot okuluna nasıl girilir?

Pilot olmak isteyen kişiler yetkili bir uçuş kursundan teorik ve 45 saatlik uçuş eğitimini tamamlamalılar. Kursta eğitim alındıktan sonra pilotluk sınavının başarılı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Sınav başarılı bir şekilde tamamlandığında PPL lisansı alınabilir.

Pilotlar ayda kaç kere uçar?

Ülkemizde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş olan haftalık uçuşun maksimum süresi; 56 saattir, aylık olarak ise 210 saate tekabül etmektedir. Dolayısı ile pilotlar, bir yıl içerisinde maksimum 1800 saat uçuş gerçekleştirebilmektedir.

Bir pilot haftada kaç kez uçar?

1) Tek veya çift pilot : Günde 10 saat uçuş görev süresi, 6 saat uçuş süresi. 2) Aylık 110, üç aylık 300, yıllık 1000 saatlik uçuş süresi geçilemez. Haftalık UGS 60 saattir.

Pilot olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekir?

Uçuş eğitimi almak için Türk Sivil Havacılık Mevzuatına göre lise mezunu olmak yeterlidir. Ancak havayolu işletmeleri çoğunlukla üniversite mezunu pilot istihdamını tercih etmektedir. Lise mezunu olanların havayollarında pilot olarak istihdam edilme şansı düşüktür.