Makalenin künyesi nerede yazar?

İçindekiler:

  1. Makalenin künyesi nerede yazar?
  2. Tam Künye kaynakça nasıl yazılır?
  3. Kaynakçada makale nasıl yazılır?
  4. Künye bilgisi ne demek?
  5. Kaynakçada makale künyesi nasıl yazılır?
  6. Künye nasıl yazılır örnek?
  7. Künye nedir nasıl yazılır?
  8. Künye Bilgisi nasıl yazılır?
  9. Kitap künyesi nedir örnekler?
  10. Künye bilgileri nasıl yazılır?
  11. Bibliyografya nasıl yazılır örnek?
  12. Internet adresi dipnotta nasıl gösterilir?
  13. Yönetmelik nasıl kaynak gösterilir?

Makalenin künyesi nerede yazar?

Makalenin Künyesi Nerede Yazar? Makale künyesi ilk sayfada yer almaktadır.

Tam Künye kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Kaynakçada makale nasıl yazılır?

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?
  1. Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
  2. Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
  3. Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
  4. Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
  5. Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları

Künye bilgisi ne demek?

Künye; Askerde Boyuna Zincir İle Asılan ,Paslanmaz Çelikten Yapılan,Üzerinde Ad-Soyad,Tc kimlik no,Tertibi,Dini,Kan Grubu,Bilgileri yazılan, İki Adet Olan Metal Plakalardır.

Kaynakçada makale künyesi nasıl yazılır?

Makale künyesi: Yazar Soyadı, Adının Başharfi., “Makalenin adı”, Dergi adı/kısaltması, Cilt, Sayı, Yıl, Sayfa numaraları.

Künye nasıl yazılır örnek?

Yazar Soyadı, Adının Başharfi., Kitabın adı, Serinin adı ve numarası, Yılı. Örnekler Baykan, D., Allianoi Tıp Aletleri, Studia ad Orientem Antiq. Hoffmann, A., Das Asklepieion 5: Die Platzhallen und die zugehörigen Annexbauten in römischer Zeit, Altertümer von Pergamon 11,5, 2011.

Künye nedir nasıl yazılır?

Bir kimsenin adı, soyadı, ülkesi, doğumu, mesleği vb. bilgilerini gösteren kayıt: “Kara Hüseyin'in künyesini yazdığım defteri belki on kere açtırıyor, parmağını künyenin üstüne büyük bir hızla koyuyor.” -H. E. Adıvar.

Künye Bilgisi nasıl yazılır?

Kitap içinde bölüm/makale künyesi: Yazar Soyadı, Adının Baş harfi., “Bölümün/makalenin başlığı”, Kitabın adı, Haz. Adının baş harfi Soyadı, Yayın yeri, Yayınevi, Yılı, Sayfa numaraları.

Kitap künyesi nedir örnekler?

Seri Kitap künyesi: Yazar Soyadı, Adının Başharfi., Kitabın adı, Serinin adı ve numarası, Yılı. Örnekler Baykan, D., Allianoi Tıp Aletleri, Studia ad Orientem Antiq. Hoffmann, A., Das Asklepieion 5: Die Platzhallen und die zugehörigen Annexbauten in römischer Zeit, Altertümer von Pergamon 11,5, 2011.

Künye bilgileri nasıl yazılır?

Kitap içinde bölüm/makale künyesi: Yazar Soyadı, Adının Baş harfi., “Bölümün/makalenin başlığı”, Kitabın adı, Haz. Adının baş harfi Soyadı, Yayın yeri, Yayınevi, Yılı, Sayfa numaraları.

Bibliyografya nasıl yazılır örnek?

Makalelerin bibliyografya yazımında da sıra şu şekilde olmalıdır. Yazarın önce soyadı, sonra adı yazılır. Akabinde makalenin ismine yer verilir. Daha sonra sırası ile içinde bulunduğu kitabın ismi, basıldığı yer, seri sayısı, basım yeri, basım yılı, makalenin yer aldığı sayfalar ve eserin boyutu şeklinde devam eder.

Internet adresi dipnotta nasıl gösterilir?

Web sayfalarının dipnot gösterim şekli: Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”, erişim: Gün Ay Yıl, Web adresi. Kurum Adı/Site Adı, “Web Sayfa Başlığı”.

Yönetmelik nasıl kaynak gösterilir?

Resmi Gazete'de yayınlanan yasa ve yönetmelikler, T.C. Resmi Gazete, yayınlandığı tarih (gün, ay ve yıl olarak) ve sayısı belirtilerek yazılmalıdır.