2019 en iyi yönetmen Oscar hangi filmiyle?

İçindekiler:

  1. 2019 en iyi yönetmen Oscar hangi filmiyle?
  2. 2019 Oscar ödülünü hangi film aldı?
  3. 92 Oscar Ödülleri nerede?
  4. 92 Oscar Ödülleri ne zaman verildi?
  5. Parazit hangi dallarda Oscar aldı?
  6. 2017 Oscar ödül töreninde en iyi film Oscarı hangi yapıma gitmiştir?
  7. Hangisi en iyi yönetmen Oscar ödülünü almıştır?
  8. 92 Nobel ödülünü kim kazandı?
  9. 92 oscar en iyi erkek oyuncu kimdir?
  10. 2020 Oscar ödülü kimin?
  11. 2020 de en iyi film ödülü hangi film almıştır?
  12. Parazit filmi neden ödül aldı?
  13. Emma Stone hangi filmle Oscar aldı?
  14. Split Oscar aldı mı?
  15. 1976 Oscar ödülünü hangi film aldı?
  16. 2020 En iyi erkek oyuncu ödülü kime verildi?
  17. Joker filmi kaç ödül aldı?
  18. 92 Oscar ödülünü kim almıştır?
  19. Parazit hangi dallarda ödül aldı?

2019 en iyi yönetmen Oscar hangi filmiyle?

Adaylar ve kazananlar
YılKazanan FilmYönetmen
2019Parazit / ParasiteBong Joon-ho
2018Yeşil Rehber / Green BookPeter Farrelly
2017Suyun SesiGuillermo del Toro
2016Ay Işığı / MoonlightBarry Jenkins
33 satır daha

2019 Oscar ödülünü hangi film aldı?

91. Akademi Ödülleri
YönetmenGlenn Weiss
Akılda Kalanlar
En İyi FilmGreen Book
En Fazla Dalda Ödül AlanBohemian Rhapsody (4)
11 satır daha

92 Oscar Ödülleri nerede?

Oscar Ödülleri Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda sahiplerini buldu. Oscar ödüllerinin 92 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı. İlk kez ingilizce dışında çekilen bir yapım, en iyi film oscarını aldı. Güney Kore yapımı Parazit, en iyi film Oscar'ının sahibi oldu.

92 Oscar Ödülleri ne zaman verildi?

< 91. 93. > 92. Akademi Ödülleri, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından 2019'un en iyi filmlerine 'de, Hollywood, Kaliforniya'daki Dolby Theatre'da, Pasifik Zaman Dilimine göre 17.30 / Doğu Zaman Dilimine göre 20.30'da verilen ödüllerdir.

Parazit hangi dallarda Oscar aldı?

92. Oscar Ödüllerinde, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini kazandı. 6 dalda aday olan ve 4 ödül kazanan Parazit, Oscar tarihinde ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film (Best Picture) ödülünü alma başarısı gösterdi.

2017 Oscar ödül töreninde en iyi film Oscarı hangi yapıma gitmiştir?

Dolby Tiyatrosu'nda, Jimmy Kimmel'in sunumuyla başlayan 89. Oscar Ödül Töreni'nde kırmızı halı rüzgarından sonra Oscar kazananları da açıklandı. En iyi film toplam 6 ödül kazanan La La Land olarak açıklandı, ardından Moonlight'ın seçildiği duyurularak Oscar tarihinde bir ilk yaşandı.

Hangisi en iyi yönetmen Oscar ödülünü almıştır?

2021 Oscar Ödül Töreni (93. Akademi Ödülleri) bu yıl dünyanın farklı yerlerinde kurulan stüdyolarda yapıldı. Nomadland filmi 3 dalda Oscar aldı. En İyi Film Ödülü, Nomadland'e, En İyi Yönetmen Ödülü de Nomadland filminin yönetmeni Chloé Zhao'ya verildi. Chloé Zhao, bu kategoride Oscar alan ilk Asyalı kadın oldu.

92 Nobel ödülünü kim kazandı?

Anthony Hopkins'e 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını The Father'daki performansıyla Anthony Hopkins aldı. En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü'nü de"The Father" kazandı. 83 yaşındaki Anthony Hopkins, bu ödülü alan en yaşlı kişi olarak kayda geçti.

92 oscar en iyi erkek oyuncu kimdir?

En İyi Kadın Oyuncu, Judy filmiyle Renee Zellweger seçilirken, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı, Joker filmindeki performansıyla Joaquin Phoenix'in oldu.

2020 Oscar ödülü kimin?

Oyunculuk ödüllerinde kazanan isimler sürpriz olmadı. En İyi Kadın Oyuncu, Judy filmiyle Renee Zellweger seçilirken, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı, Joker filmindeki performansıyla Joaquin Phoenix'in oldu.

2020 de en iyi film ödülü hangi film almıştır?

Nomadland filmi 3 dalda Oscar aldı. En İyi Film Ödülü, Nomadland'e, En İyi Yönetmen Ödülü de Nomadland filminin yönetmeni Chloé Zhao'ya verildi.

Parazit filmi neden ödül aldı?

Parazit'in 4 Oscar almasının arkasında çok farklı nedenler var bunlardan biri de Hollywood'da bazı yapımcıların dağıtıma ortak olmaları ve Hollywood'un dünyanın diğer renklerine de fırsat tanımasını göstermek olarak gösterilebilir.

Emma Stone hangi filmle Oscar aldı?

İlk Woody Allen imzalı filmi olan Sihirli Ay Işığı'nda Colin Firth ile kamera karşısına geçen Stone, eleştirmenlerin beğenisini kazanırken, 2014 yılında En İyi Film dahil 4 dalda Oscar alan Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi filmi sayesinde de ilk Oscar adaylığını almış oldu.

Split Oscar aldı mı?

Split, Wanted, Atonement gibi filmlerde oynayan McAvoy da ne yazık ki bu zamana kadar Oscar ödülünü alamayan oyunculardan biri.

1976 Oscar ödülünü hangi film aldı?

76. Akademi Ödülleri'ne En İyi Film Ödülü de dahil olmak üzere 11 ödül için aday olan ve aday olduğu tüm ödülleri kazanan Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmi damgasını vurmuştur.

2020 En iyi erkek oyuncu ödülü kime verildi?

Anthony Hopkins, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Joker filmi kaç ödül aldı?

Joaquin Phoenix, JOKER filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Aldı. Böylece Phoenix dördüncü kez aday gösterildiği Oscar'da ilk ödülünü aldı.

92 Oscar ödülünü kim almıştır?

Oyunculuk ödüllerinde kazanan isimler sürpriz olmadı. En İyi Kadın Oyuncu, Judy filmiyle Renee Zellweger seçilirken, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı, Joker filmindeki performansıyla Joaquin Phoenix'in oldu.

Parazit hangi dallarda ödül aldı?

92. Oscar Ödüllerinde, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini kazandı. 6 dalda aday olan ve 4 ödül kazanan Parazit, Oscar tarihinde ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film (Best Picture) ödülünü alma başarısı gösterdi.