Tezvirat ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Tezvirat ne demek Osmanlıca?
  2. Tenvirat ne demek TDK?
  3. Müptezel olmak ne demek?
  4. Varit olan ne demek?
  5. Mütevatir ne demek din kültürü?
  6. Tenvir ne demek edebiyat?
  7. Enver ne anlama geliyor?
  8. Müptezel kadin ne demek?
  9. Müptezel şarkı ne demek?
  10. Varid nedir ne demek?
  11. Mervi ne demek?
  12. Ahad haber ne demek din kültürü?
  13. Mütevatir haber ne demek?

Tezvirat ne demek Osmanlıca?

Süslü yalan söylemeler, sahtekârlıklar.

Tenvirat ne demek TDK?

tenvir / tenvîr / تنویر (Çoğulu: Tenvirât) Aydınlatma. Bir şey hakkında bilgi verme. Bir şeyi münevver kılma.

Müptezel olmak ne demek?

Müptezelin bir başka anlamı ise çokluğundan dolayı değerini yitiren, değersizdir. Yani müptezel kime denir? Müptezel, saygınlığını yitirmiş, benzeri çok fazla olduğundan ötürü değerini kaybetmiş, saygıdeğer olmayan kişileri tanımlamak için kullanıldığını bilinmektedir.

Varit olan ne demek?

VÂRİT – VÂRİD 1. Gelen, ulaşan, vâsıl olan. 2. Olması mümkün olan, olabilecek olan.

Mütevatir ne demek din kültürü?

Mütevatir sözcüğünün birincil anlamı geniş kitlelerce kesinliği bulunmayan bir haberi başka kalabalık kitlelere aktarılmasıdır. Mütevatir sözcüğünün ikinci anlamı ise İslam literatürü ile ilgilidir. Bu alanda mütevatir; konusunun doğruluğu bilgisini bizzat kendisi veren haber anlamında kelam ve fıkıh usulü terimidir.

Tenvir ne demek edebiyat?

tenvir / tenvîr / تنویر Bir şey hakkında bilgi verme. Bir şeyi münevver kılma.

Enver ne anlama geliyor?

Arapça kökenli bir sözcük olan Enver kelimesi, en nurlu, parlak, ışıltılı gibi anlamlara gelir. Ülkemizde erkek çocuklarına verilen Münir ve Ziya kelimeleri de bu sözcük ile eş anlamlıdır.

Müptezel kadin ne demek?

Müptezel bayan kelimesinin anlamı, argoda kullanılan uyuşturucu satıcısı veya uyuşturucuya bağımlı kişi olarak ifade edilebilir.

Müptezel şarkı ne demek?

Müptezel kelimesi, saygınlığını yitirmiş, sıradanlaşmış ve bayağılaşmış anlamları taşımaktadır. Bir diğer anlamı ise; muadilleri sıklıkla bulunduğu için zamanla değerini yitirmiş, seçkinliği ve değerini kaybetmiş anlamları taşır.

Varid nedir ne demek?

(Vürud. dan) Ulaşan, yetişen, gelen, erişen. Akla gelen. Olan. Bir şey hakkında söylenip tatbik edilen.

Mervi ne demek?

MERVÎ (ﻣﺮﻭﻯ) sıf. (Ar. rivāyet “sözü nakletmek”ten mervі) Ağızdan ağıza söylenip gelen, nakil ve rivâyet edilen: Mervîdir ki bir ramazan komşularından biri bunun evine bir tabak baklava gönderir (Fâik Reşat).

Ahad haber ne demek din kültürü?

Âhâd Haber Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Âhâd Haber: Meşhur hadislerin şartlarını haiz olmayan hadis veya haber. Bazılarına göre; Tevatür derecesine ulaşmamış olan haber veya hadis. Ahâd Hadîs.

Mütevatir haber ne demek?

Tevatür sözcüğünün anlamı; bir haberin ağızdan ağıza yayılması, yani yaygın söylentidir. Mütevatir haber ise büyük bir kalabalığın başka bir kalabalığa aktardığı haberdir. Mütevatir haber geniş kalabalıkların inandığı, mitoloji ya da aktarım veya anlatılardır; yani kesinlik ifade etmez.